2015. július 02.
A gyógynövények és gyógyteák csodákra képesek

Az ember, ősidők óta a növényekben találja meg a gyógyszerét. Táplálékot keresgélve, találták meg a különböző hatású növényeket, melyeket később már tudatosan fogyasztottak, attól függően, hogy hogyan érezték magukat. Az eltelt évszázadok folyamán rengeteg tapasztalatra tettek szeret, mely nemzedékről nemzedékre szállt. A gyógynövények száma több ezerre tehető és napjainkban is folynak felfedezések, kutatások ezen a területen.

[wp_ad_camp_1]

A természetben található növények között, a jelen kutatói olyan gyógynövényt fedeztek fel, amely nagyon hatékony a már szinte népbetegségnek számító cukorbetegség, keringési zavaroknál stb. A gyógynövények a bennük lévő hatóanyagokkal gyógyítanak, ezért teaként elkészítve, gyógyszerként fogyasztható. A hazánkban található gyógynövények száma, több ezerre tehető, melyeket a gyógyszeripar is sikeresen és hatékonyan felhasznál. Tudnunk kell, hogy a hatóanyag a növények különböző részeiben találhatók meg. Vannak olyanok, amelyeknek csak a szárát vagy csak a virágát fogyasztjuk teaként elkészítve, de vannak olyanok is, amelyeknek mind a három részében található gyógyító hatóanyag pl. a fehér mályva. Ezek a hatóanyagok a növény anyagcseréje során keletkeznek. Hatásuk csak akkor eredményes, ha tudjuk, hogy mikor és melyik részüket kell begyűjteni, megszárítani és tárolni.

A gyógyteáknak bizonyíthatóan komplex hatásuk van különösen gyerekek és idősek esetében. A gyógynövények alkalmazását nemcsak napjainkban, hanem a jövőben sem fogják tudni nélkülözni. Maga a gyógynövény nem csodaszer, de kellőképpen alkalmazva, csodákat tehet. Annak ellenére, hogy a természetben valamint a gyógyszertárakban is beszerezhető nem ajánlott az öngyógyításra anélkül, hogy kikérdezzük orvosunk véleményét.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs