2022. november 25.
A görög konyha részletei

A muszaka változatai a Földközi-tengeren és a Balkánon megtalálhatók, de az ikonikus görög sütőben sült padlizsán, darált bárányhús, sült pürésített paradicsom, hagyma, fokhagyma és fűszerek, például fahéj és szegfűbors, egy kis burgonya, majd egy kis burgonya az alapja ennek az ételnek.

A görög konyha bővebben elolvasható az axa-assistance.hu weboldalon, ezért látogasson el hozzánk bátran és tekintse meg leírásainkat. A görögök mesterei a szénen grillezett és nyárson sült húsoknak. A Souvlaki, a nyársalt sertéshúsdarabok még mindig Görögország kedvenc gyorséttermi ételei, amelyet apróra vágott paradicsomon és hagymán, pitta kenyérben tálalnak, tzatzikivel. Ugyanígy népszerű a gyros is. A tavernákban a helyi szabadtartású bárány- és sertéshús dominál, bár a kecskebak is kedvenc. Üljön le egy tengerparti tavernában, és étkezzen, ahogy a helyiek teszik ősidők óta. A Földközi-tengerből és az Égei-tengerből frissen érkezett hal és tintahal hihetetlenül ízletes, és minimális felhajtással készül – egészben grillezve, ladolemonóval (citromos és olajos öntettel) meglocsolva. Az ízletes kisebb halak, mint például a barbouni (vörös márna) és a marida (whitebait) ideálisak enyhén sütve. A rántott cukkini általában kaporral, mentával vagy más szigorúan titkos fűszerkombinációkkal kevert reszelt vagy pürésített cukkiniből készül. Tzatzikivel párosítva, hűsítő frissessége miatt nem veszíthet ha kipróbálja.

A kikötők mentén polipot akasztanak ki száradni úgy, ahogy a ruhákat. Grillezve vagy pácolva borban párolva főételként készül. Görögországban a friss sajt mindenkinek örömet okoz. Kérjen a piac pultja mögül krémes és ízletes fetát, amelyet nagy hordós sós lében tárolnak, vagy kóstolja meg a gravierát, egy kemény, arany-fehér sajtot, ami tökéletes kockára vágva vagy saganakiként sütve. További részletekért mindenképpen keresse fel az axa-assistance.hu-t.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs