2022. június 29.
A gazdaságos öntözés titka, az esőgyűjtő

Számtalan gazda és kert tulajdonos küzd az öntözéssel kapcsolatos problémákkal. jellemzően az öntözés meglehetősen költséges, különösen abban az esetben, ha szárazság tombol. Az öntözés költségeinek csökkentésére jó megoldás lehet az esőgyűjtő alkalmazása.

Esőgyűjtő használata mindenképp előnyös, hiszen nem csak a költségek csökkenthetők általa, hanem a környezet szempontjából is előnyös megoldás. Azt gondoljuk, hogy érdemes élni a természet adta lehetőségekkel, mint például az esővíz, hiszen így nem kell a drága vezetékes vizet használni. A csapadékvíz összegyűjtéséhez érdemes egy esőgyűjtőt vásárolni. Sokan úgy vélik, hogy a hordó vagy kanna is jó választás, azonban ezekkel az a probléma, hogy az összegyűjtött víz mennyiség így ki van téve a szennyeződéseknek, különféle hőmérséklet ingadozásnak. Így nem kizárt, hogy a vízben algák szaporodnak el és a víz undorító, nyálkás jellegű lesz. Az esőgyűjtő lehet felszíni, illetve felszín alatti. Mindkét típusra igaz, hogy időjárás anyagból készül, így a külső időjárási tényezőkkel szemben védve van bennük a víz.

Mindkét típusnak megvan a maga előnye. A földfelszín alatti azért előnyös, mert ezek igazán nagy űrtartalommal rendelkező esőgyűjtők, így akinél a méret szempont, annak ezek a típusú esőgyűjtők jelentik az ideális megoldást. A felszíni esőgyűjtő viszont igazán egyszerű megoldás, mely esetében nem szükséges az ásás és a föld alá telepítés, hanem egészen egyszerűen a ház mellé kell tenni és rá kell csatlakoztatni az ereszcsatornára. Viszont ennél a típusnál érdemes szűrőt használni, annak érdekében, hogy a tetőfelszínen lévő szennyeződés ne kerüljön be az esőgyűjtőbe. Ha esőgyűjtőre, illetve ehhez szükséges eszközökre van szüksége, akkor érdemes ellátogatni a sunikft.hu webáruházba!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs