2021. február 10.
A futómuskátli növény jellemzői

A futómuskátli és a függőkosár szerelmeseinek van mit ünnepelniük: a futómuskátli a kertészeknek tökéletes pelargónium mintát kínál, hogy buja edényeket hozzanak létre virágzáskor vagy virágzáson kívül. A Pelargonium nemzetség többi növényéhez hasonlóan a futómuskátli virágzása kevés karbantartást igényel. A növények gyorsan növekednek a meleg tavaszi hónapokban, ami lehetővé teszi, hogy nagy edényeket vagy kosarakat töltsön fel kisebb, olcsóbb, gyorsan érő növényekkel.

[wp_ad_camp_1]

Amikor az üvegházban termesztett függőmuskátli tavasszal a kertközpontokba költözik, nehéz ellenállni nekik. A tavasz hűvös hőmérséklete és ragyogó napsütése a növények egész területén laza fürtökben súlyos virágzást vált ki. Míg a hőmérséklet 80 ° F alatt marad, a növények továbbra is rendszeresen virágoznak. A forró nyárral rendelkező területeken azonban a kertészeknek meg kell keresniük a függőmuskátli egyik legújabb, hőálló változatát. Telt napsütés szükséges a jó levélszínhez és virágtermeléshez. A részleges napsütés segíthet a növényeknek megbirkózni a magas nyári hőmérsékletekkel, de a bőséges virágzáshoz négy-hat óra a legjobb. A vályog vagy a homokos vályog biztosítja a vízelvezetést és a gyökér levegőztetését, amelyre a függőmuskátliknak szüksége van. A gazdag talaj nem olyan fontos, mint a laza, lecsapoló talaj.

A függőmuskátlik szeretik a rendszeres öntözést, de nem a vizes körülményeket. Hagyja kiszáradni a talaj felszínét az öntözések között. Dél-afrikai bennszülöttként a függőmuskátli növények kedvelik a közepes hőmérsékletet nyáron. A hőhullám nem pusztítja el a növényeket, de a virágzás a nyári napokban lelassul vagy leáll. Tudni fogja, a a függőmuskátli egészségtelenül meleg, mert az új levelek a hő hatására halványak vagy akár fehérek is lehetnek. Az átlagos vagy alacsony páratartalom a legjobb a függőmuskátlik virágzásához.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs