2020. március 22.
A Francia Riviéra legszebb helyei

A Francia Riviéra vagy amint a franciák mondják, a Cote d’Azur, mindenki által ismert hely. A terület látogatói gyönyörű tengerpartokat, szép időjárást, valamint sok csillogást kaphatnak.

[wp_ad_camp_1]

A francia  Riviérán fontos teendő lehet egy vagy több híres rendezvényen való részvétel, például a Cannes-i Filmfesztiválon és a Monacói Nagydíjon. Az Iles d’Hyeres a francia Riviérától távol eső három gyönyörű sziget együttes neve. Az Iles d’Or Aranyszigetek néven is ismert, e három sziget közé tartozik a Porquerolles, a Port-Cros és a Levant. A teljes Port-Cros-sziget nemzeti park is itt található. A látogatóknak komppal kell utazniuk, hogy elérjék az Iles d’Hyeres-t. Ha egyszer odautaznak, meglátogathatják a sok ősi erődöt, amelyek ezeken a szigeteken találhatók, madarakat figyelhetnek meg, túrázhatnak, kerékpározhatnak vagy búvárkodhatnak is. Èze egy erődített középkori falu, amely 430 méterrel fekszik a tengerszint felett, kilátással a gyönyörű Földközi-tengerre. A gyönyörű villákkal, amelyeket macskaköves utcák fednek, Eze egy bájos és nagyon fotógén város.

Eze-ben a látogatók meglátogathatnak egy 12. századi erődített kastélyt vagy a Le Jardin Exotique d’Eze-t, egy kertet, amely egzotikus növényekkel és szép szobrokkal van tele, és a környék legjobb kilátásait is megtapasztalhatja itt. A Villa Ephrussi de Rothschild egy tengerparti kastély, amely egykor Beatrice de Rothschild bárónőé volt. Ez egy lenyűgöző otthon, amely a Cap Ferrat-félszigeten található, és gyönyörű kertek veszik körül. Ezenkívül ez a rózsaszínű kastély, amely Villa Ile-de-France néven is ismert, csodálatos és szemetgyönyörködtető kilátással rendelkezik a Villefranche-öbölre és a Beaulieu-öbölre, ezért semmiképp sem érdemes kihagyni ezeket a helyeket ha a francia riviérán jár.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs