2019. február 12.
A fehérbor hatásai az emberi szervezetre

Bizonyára az senki számára sem jelent újdonságot, miszerint a fehérbort szőlőszemekből állítják elő, amelyek nagyon sok hasznos antioxidánst tartalmaznak. Tulajdonképpen ebből ennek köszönhető, hogy számos jótékony hatással rendelkeznek.

[wp_ad_camp_1]

A vörösborba több jótékony hatóanyag található meg, többek között ezért is nevezzük szuperegészséges nedűnek. Viszont a fehérbor sem sokkal marad el tőle. Ugyanis a kutatások szerint a vörösborban és a grapefruitban is nagyon sok antioxidáns található meg. Viszont a hatásfokuk ugyanaz, mint fehérbornak. Ezt a tényt már számos kutatás is alátámasztja, minthogy azt is, hogy a sejtjeink és az egészségünk védelmére nagyon alkalmas lehet, ha rendszeresen fogyasztunk fehérbort. Ugyanis több kutatással is találkozhatunk miszerint, ha hosszútávon rendszeresen fogyasztunk fehérbort, akkor a különféle tüdőbetegségeket nagyban eséllyel kerülhetjük el. Továbbá érdemes még azt is megemlíteni, hogy a mellrák kialakulásának a megakadályozásában is nagyon hatásos lehet.

Mindezek mellett még nagyon hasznos tápanyagforrásnak bizonyul, hiszen a fehérbor tartalmazz foszfort, káliumot és kis mennyiségben fluoridot is tartalmazz. Egy pohárnyi fehérbor elfogyasztásával kb. 80-100 kalóriát vihetünk be a szervezetünkbe. Viszont ez annak függvényében változhat, hogy milyen édes fehérbort fogyasztunk, ugyanis minél édesebb annál magasabb lesz a kalóriaszintje. Viszont fontosnak tartjuk azt is elmondani, hogy minden esetben a minőségi borok fogyasztását ajánljuk, hiszen az olcsó minőségtelen bornak nevezte italok sokkal többet árthatnak, mint amennyit javíthatnak a szervezetünk állapotán. Illetve még azt is nagyon fontos szem előtt tartani, hogy nagyon sok minden befolyásolhatja ezeknek az egészségügyi hatásoknak az alakulását.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs