2019. szeptember 07.
A dugulás melegágya, a WC

A szakemberek munkájának legnagyobb részét a WC-ben lévő dugulás teszi ki. Olyannyira, hogy a szakemberek időnként azon gondolkodnak, miért tekintik az emberek végeláthatatlan elnyelő helynek a WC-t.

[wp_ad_camp_1]

Bővebb információkat a wc lefolyójának eldugulásáról itt olvashat. A szakemberek időnként elgondolkodnak egy-egy eset után, hogy az emberek vajon direkt kísérleteznek, hogy mi megy le a wc-n, vagy csak unalmukban szórnak bele mindenféle oda nem való dolgot. A szakemberek sokszor elképesztő dolgokat szednek ki a lefolyóból. Mégis miért számít olyan népszerűnek dolgokat eltűntetni a wc lefolyóban, mint kidobni a kukába? A romlott étel kapcsán általában érthető, hogy a wc-n lehúzva nem csak az ételnek, de a kellemetlen szagnak is búcsút lehet inteni, míg ez nem mondható el, ha a kukába kerül a már lejárt szavatosságú étel. Természetesen itt felvetődik a kérdés, az étel állagától és mennyiségétől is függően, hogy az lefolyik-e vagy eldugítja a lefolyót. Viszont nem csak a felnőttek, a gyerekek is szívesen kísérleteznek, hogy milyen tárgyakat tudnak eltűntetni a wc-n. Nem csoda, hisz a gyerekek nagyon kíváncsiak. Viszont az sem ritka, hogy a rendeltetésszerű használat mellett is dugulás lép fel a lefolyóban. Például túlzott wc papír használata esetén.

Ha már megtörtént a baj, akkor ideje elő kell venni a pumpát és a hirtelen fel-le mozgás által keletkezett vákuum hatással kell megszűntetni a bajt. Ha ez hatástalan, akkor a csőgörényhez kell nyúlni. Ha viszont ez sem válik be, akkor valószínűleg komolyabb a dugulás, mint azt korábban gondolta volna, így kénytelen lesz szakembert hívni, aki szakszerűen tudja megszűntetni a dugulást. Ha a lefolyó nem dugult el, viszont érezhetően nehezebb lehúzni a wc csésze tartalmát, akkor érdemes tisztítani a lefolyót.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs