2020. szeptember 28.
A Cypress vine növény profilja

A Cypress vine a kötött fűfélék (Convolvulaceae) családjába tartozik. Nemcsak csillag alakú virágzású növényként, hanem kecses, páfrányszerű levelekkel rendelkező lombnövényként is ismerik.

[wp_ad_camp_1]

A vadon élő állatok mind máshogy állnak ehhez a növényhez: a szarvasok általában nem eszik meg, a kolibri viszont mégis imádja. Miután eldöntöttük a növény számára a szabadtéri helyet, a következő lépés általában az lesz, hogy támogató szerkezetet biztosítsanak számukra a növekedéshez. A Cypress vine valódi hegymászó növény, amely tárgyak köré fonódva mászik felfele. De vigyázzon a növény kezelésére, amikor ilyen vagy olyan módon mozgatja, hogy ösztönözze egyetlen adott irányba való mászásra, mert ez a növény könnyen károsodhat. A Cypress vine növények teljes napra van szüksége. A megfelelő támogatás a mászáshoz (hogy ne árnyékolják a közeli növények) gyakran szükséges lépés ennek a követelménynek a teljesítéséhez.

A talajviszonyokra vonatkozó három ajánlás közül (termékeny, jó vízelvezetésű és egyenletesen nedves) a legkiválóbb a jó vízelvezetéses talaj. A növény, miután létrejött, ésszerűen tolerálja az aszályt, és sokáig kényelmesen él. De a nem jól lefolyó talaj minden alkalommal megteszi hatását. Az ideális növekedés érdekében öntsön vizet, hogy a talaj egyenletesen nedves maradjon (de ne legyen nedves). A Cypress vine nagyobb és megbízhatóbb lesz, ha kiegyensúlyozott műtrágyával táplálják. Ezt a növényt magvakkal termesztik. Noha a magokat közvetlenül a szabadba lehet vetni (a fagyveszély elmúltával), hosszú időbe telhet, míg északon ily módon virágokat kapunk belőlük, hacsak a termesztési körülmények nem ideálisak. A Cypress vine ismertebb rokonához, a közönséges Ipomoea trikolórhoz hasonlóan mérgező növény. Emiatt, bármennyire is csábító, ha cserépben termesztjük és a teraszra tesszük, nem lesz biztonságos, ha gyerekek is élnek a házban.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs