2021. július 22.
A csodálatos Provence

Provence magában foglalja a legjobbat, amit Franciaország kínál, méghozzá egyedülállóan színes módon! A lila levendulamezőktől az azúrkék tengerpartokon át az okkersárga bányákig és a buja zöld erdőkig – Provence színpalettája számtalan művészt ihletett meg az évek során.

Nemcsak gyönyörű vidék, hanem szinte egész évben napsütésben fürdik. Provence büszkélkedhet Franciaország legjobb időjárásával, de minden évszakban rengeteg a tenni- és látnivaló. A történelem szerelmesei úgy érzik majd, hogy hazaérkeztek, amikor felfedezik az ősi kastélyokat, amelyek több kis domboldalba épült falu tetején állnak. Az ínyenceket a friss termékek és a helyben készült finomságok kínálata kényezteti a piacokon, amelyek minden nap látogathatóak. A borkedvelők a régió legjobb rozéját kortyolgathatják, miközben meghitt beszélgetéseket folytatnak a családias hangulatú éttermekben.

A természet szerelmesei mindeközben megcsodálhatják a lélegzetelállító tájat. Ám aki aktívan szeretne mozogni, annak sem kell elkeserednie, a lehetőségek száma szinte végtelen: kajakozhat Franciaország legmélyebb kanyonjában, túrázhat a hatalmas calanques-ban, vagy kerékpározhat a Mont Ventoux-n – a Tour de France egyik leghíresebb emelkedőjén! Látnivalóból is megszámlálhatatlanul sok vár ránk: az Orange, a gyönyörű amfiteátrum, a Camargue park, na és persze meseszép levendula mindenütt – vétek kihagyni a több helyütt megrendezett Levendula fesztivált, amely örök emlék az odalátogatók számára. Népszerűsége ellenére – mind a franciák, mind a külföldiek körében kedvenc utazási célpont – ritkán érezni, hogy elözönlik a turisták, és bármikor könnyedén visszavonulhatunk a régió csendesebb területeire, ha úgy érezzük, hogy egy kis csendre vágyunk. Egy biztos: Provence örökre belopja magát annak a szívébe, aki egyszer ide látogat.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs