2020. március 12.
A COVID-19-re adott egyéni válasz ugyanolyan fontos, mint a kormány beavatkozása

Az Egyesült Királyságban az Oxfordi Egyetem és a London Imperial College kutatóinak új kommentárja szerint legalább annyira fontos az egyének reakciója a COVID-19 vírusra, mint az elterjedésének megakadályozásáról szóló kormányzati tanácsoknak.

[wp_ad_camp_1]

Ahogy az Egyesült Királyság elindul a lehetséges COVID-19 járvány „késleltetési” szakaszába, a The Lancet-ban megjelent új kommentár megvizsgálja, amit eddig tudunk az új vírusról. A kutatók, Sir Roy Anderson professzor és az Imperial College munkatársa, valamint Deirdre Hollingsworth professzor vezetésével az Oxfordi Egyetem Big Data Institute-ban szintén megvizsgálták a betegség elterjedésérét és hatását. Hollingsworth professzor elmondta: „A fertőzés és a halálozás teljes megelőzése nem lehetséges, tehát enyhítésről lehet csak szó. A COVID-19 ismerete és megértése az idő múlásával változhat, ezért a betegség kezelése is változhat. A magas színvonalú adatgyűjtés és elemzés az ellenőrzési erőfeszítések nélkülözhetetlen részét képezi. A nyilvánosság tájékoztatásának fenntartásáért a kormányzati kommunikációs stratégiák elengedhetetlenek.

A vakcina kifejlesztése már folyamatban van, de valószínűleg legalább egy év elteltével lehet csak készíteni egy oltást tömeggyártásban, még ha feltételezzük is, hogy minden vizsgálat sikeres. A társadalmi eltávolodás tehát a legfontosabb intézkedés, valamint az egyén viselkedésének kulcsa. Ez magában foglalja a korai önelszigetelést és a karantént, a távoli orvosi tanácsadást és a nagy összejöveteleken való részvételt vagy zsúfolt helyekre való elutazást. Úgy tűnik, hogy a vírus elsősorban az idős embereket és a meglévő betegségben szenvedőket érinti, így a célzott társadalmi eltávolodás lehet a leghatékonyabb. A kormányzati intézkedések fontosak lehetnek, ideértve a nagy események, például a labdarúgó-mérkőzések, a munkahelyek, iskolák és intézmények bezárását, ahol a COVID-19-et azonosították, valamint annak biztosítása, hogy jó diagnosztikai eszközök és távolról elérhető tanácsok, például telefonos segélyvonalak széles körben rendelkezésre álljanak.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs