2020. április 10.
A citromfű teának számtalan jótékony hatása van

Sokan talán nem is gondolnák, de vannak olyan mindenki számára könnyen hozzáférhető gyógynövények, amelyek rövid és hosszú távon egyaránt pozitív hatással vannak az emberi szervezetre.

[wp_ad_camp_1]

A citromfű tea jótékony hatása az emberi szervezetre nagyon tág. Honnan is ered a citromfű? A citromfű egy olyan gyógy- és fűszernövény, amely a Közel-Keletről származik és az árvácskafélék családjába sorolható. Fehér a virágja és illata is nagyon kellemes, és nevéből adódóan is láthatjuk, citromra emlékeztet. Már az ókorban is nagyon népszerű volt és előszeretettel használták. Több felhasználási módja van, de a leggyakrabban gyógyteát szoktak belőle készíteni. Gyógyteát forrasztással készíthetünk belőle. Hogyha depresszió kezelésére vagy idegnyugtatás miatt fogyasztjuk, akkor naponta 2-3 csészével fogyasszunk belőle, mindenképp étkezés előtt. Fontos megemlíteni azt, hogy a fent említett célokból fogyasztott tea ne legyen nagyon erős. Két és fél deciliter vízhez adjunk hozzá egy csapott teáskanálnyi citromfűvet.

Influenza, megfázás esetén is kiváló eredményeket érhetünk el azzal, ha elfogyasztunk egymás után körülbelül két csészényit nyugalmi állapotban. Javítja az emésztést is és az epeműködés. Nyugtató hatása miatt az alvási zavarokra is kiváló. Lefekvés előtt fogyasszunk el belőle egy bögrével és máris könnyeben merülünk álomba. A citromfűnek fertőtlenítő és antibakteriális hatása is van ezért csípésekre, sebek fertőtlenítésére és kisebb harapásokra egyaránt használható. Ahogy a fentiekből is láthatjuk a citromfűből készült gyógyteának rengeteg olyan hatása van, amely jó tesz az egészségünknek. Fontos, hogy ha valamilyen betegséggel küzdünk, akkor ha tehetjük válasszuk az alternatív gyógymódot a gyógyszeres kezelés helyett.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs