2020. augusztus 10.
A Chilei Lake District legnépszerűbb úticéljai

Chile egyik legszebb része, a csodálatos Lake District teljesen pompás régió, amelyet érdemes megnézni. Pezsgő tavak és csodás folyók fekszenek a hófödte vulkánok és a hatalmas hegyek alatt.

[wp_ad_camp_1]

A hihetetlen tájak miatt a régió félelmetes nemzeti parkjai fantasztikus felfedezést tesznek lehetővé, a látogatók pedig rengeteg nagyszerű szabadtéri tevékenység közül választhatnak. Az ország legnagyobb tava, a Llanquihue-tó partján fekvő Frutillar város valójában ketté van osztva, felső és alsó részekre. A német telepesek alapították 1856-ig, és még mindig nagyon germán érzése van a helynek, ráadásul rengeteg szép épület felfedezhető itt. A tóparton fekvő, hófödte Osorno vulkán a vízre néz, teljesen lenyűgöző. A kéthetes zenei fesztiválnak otthont adó világszínvonalú színház miatt a „Zene városa” néven ismert Frutillar egy bájos hely, amelyet érdemes megnézni, amikor a tóvidéken tartózkodik. Lélegzetelállítóan gyönyörű a Cochamo-völgy, mindenképp megér egy látogatást. Amint megérkezik, megcsodálhatja az U-alakú völgyet szegélyező fenséges hegyeket, szaggatott sziklákat és zöldellő esőerdőket.

Gyakran összehasonlítva az államok Yosemite-völgyével, a cochamói tájak nem kevésbé gyönyörűek: valóban Chile egyik legérintetlenebb részei. A gleccserek által évszázadokkal ezelőtt kőzetből faragott szikrázó vízesések és patakok a gránitcsúcsok közül tekintenek ki. Míg a történelmi Cochamo Trail és a gyönyörű Gaucho Trail nagyszerű túrázást kínál a lenyűgöző táj miatt, érdemes lovagolni és sziklát mászni is, hogy megnézzük a völgy további részeit. A Villarrica kellemes helyen fekszik, erdővel borított hegyekkel és a hófödte Villarrica vulkánnal, amely a távolból lenyűgözően kiemelkedik. Mivel ez utóbbi egy fantasztikus sípálya otthona, télen sok ember idejön, hogy síeljen vagy snowboardozzon a lejtőin, vagy nyáron vízisportot élvezzen a tóban.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs