2020. július 24.

A régi időkben szinte minden házban megtalálható volt egy kandalló, amely nem csak az otthon melegét biztosította, de a család összetartója is volt egyben.  Mára már egyre kevesebb helyen fellelhetőek a kandallók.

[wp_ad_camp_1]

A ma megvásárolható kandallók nagyban eltérnek az elődjeiktől. Ugyanis a legmodernebb kandallók nem füstölnek, nem szemetelnek és ami a legjobb bennünk, hogy egészen kis helyet foglalnak. Ezeket pedig úgy hívjuk, hogy biokandalló. Ezekről a kandallókról azért érdemes elmondani, hogy főként kiegészítő tüzelésre alkalmasak. Hűvösebb estéken kora tavasszal, vagy ősszel nagyon jól szolgálhatnak arra, hogy pár fokkal felmelegítsük az otthonunkat. Ezen felül nagyon stílusos a megjelenésük, arról nem is beszélve, hogy sokkal látványosabbak, mint egy kalorifer, melyet ilyen esetekben szoktunk alkalmazni. A biokandallók igazi varázsa, hogy valódi tűz ég bennük, melyet alkohol táplál. Az alkohol égésekor szén-dioxid és vízgőz keletkezik, így ennek köszönhető, hogy nem igényel kémény kiépítést.

További előnyei a hagyományos kandallókkal szemben, hogy nem szárítja ki a szoba levegőjét, illetve a működésekor se korom, se pernye nem termelődik. Többek között ennek köszönhető, hogy ez a kandalló bárhol nyugodtan alkalmazható, hiszen teljesen tiszta marad a környezete. A biokandallók tűztere hőálló és rozsdamentes acélból készül. Épp úgy, mint az alkoholtartály is, melyből nem tud kifolyni, sem elpárologni a beleöntött folyadék. Az alkohol begyújtását egy kék láng kíséri, amely rövid időn belül bemelegszik és átvált narancssárgára. Az alkohol betöltése és begyújtása könnyedén megoldható, illetve biztonságos is egyben. A kandallóba töltött 1 liter alkohol kb. 3-5 óra melegedése elegendő.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs