2019. március 14.
2019 legnagyobb wellness trendjei

Bizonyára Önt is időközönként elfogja az-az érzés, hogy nagyon elfáradt és szeretne kiszakadni a monoton mindennapokból. Sajnos el kell, hogy mondjuk, hogy egyre többen vannak így ezzel, hiszem folyamatosan túlvállaljuk magunkat.

[wp_ad_camp_1]

Napjainkban egyre többen keresik a mentális és fizikai egészségük javítását. Talán ennek is köszönhető az, hogy az elmúlt években igen nagy változások történtek a wellnessiparban. Ennek köszönhetően pedig az elmúlt 2 évben 12,8 %-al nőtt a sikere és a kereste ezeknek a wellness komplexumoknak. Szerencsénkre ma már a wellness ipar sokkal többek foglal magába, mint jóga és illatos gyertyák. 2019-es év egyik legnagyobb változása az élelmiszerpiacon történt. Hiszen egyre többen válasszák a tudatos táplálkozást, azon belül is a glutén és tejmentes étrendeket. Mivel egyre több ember foglalkozik a saját egészségével, így ennek köszönhetően már nagyon sok étteremben is megtalálhatóak ilyen főételek és desszertek.

Igazán új kezdeményezésnek bizonyul az, melyben már az emberek nem csak a saját egyéni jólétükkel foglalkoznak, hanem a vállalatok is felismerik, hogy felelősséggel tartoznak az alkalmazottjaik iránt. Így a nagy és korszerű vállaltoknál egyre gyakoribb, hogy kialakítanak wellness szobákat a dolgozók részére. Igazán hasznos lehet a helyes légzésgyakorlat elsajátítása is. Hiszen az öngondoskodás egyik legfontosabb eleme. Ugyanis a légzés magának az életben maradásnak az alapja. Amennyiben a légzésünk túlságosan sekély, akkor a stresszszintünk is megnövekedhet. Továbbá megfigyelhetjük, hogy nagyvárosokban egyre több helyen találkozhatunk gyógyító kávézókkal. Melyek egy kávézó és egy nappali keverékéből tevődnek össze. Ezek a kávézók igen pihentető környezettel várják a vendégeiket.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs