2019. október 07.
Zsuffa Ákos véleménye a felnőttképzésről

A felnőttképzés egy igen fontos terület, ezért nagyon fontos, hogy a felnőttképzés színvonala a megfelelő színvonalon történjen. Nem régiben robbant a hír, hogy a felnőttképzés gyökeres változáson fog keresztül menni, a hírt Zsuffa Ákos is véleményezte.

[wp_ad_camp_1]

Zsuffa Ákos, a Felnőttképzők Szövetségének elnöke is kifejtette véleményét a felnőttképzést illető változásokról. Aki nem tudná, milyen változásokról van szó, annak röviden összefoglaljuk. Alapvetően az OKJ eltörléséről van szó és ennek helyébe lépne egy teljesen új rendszer, még pedig a két szakma listás rendszer. Ez azt jelentené, hogy a széleskörű általános tudást 3-5 év alatt sajátítanák el a diákok, míg a speciális, részterületekhez köthető tudást felnőttképzési tanfolyamok keretein belül lehetne megszerezni. Zsuffa Ákos elmondta, hogy ez nagyszerű hír, ugyanis a mai világban hatalmas szükség van a továbbképzésre vagy a munkavállalók átképzésére. A mai munkaerőpiaci igényeknek nem könnyű megfelelni és a régi OKJ-s rendszer erre már nem is igazán volt szükség.

Zsuffa Ákos pozitívan értékelte a híreket. A Felnőttképzők Szövetsége Magyarország legnagyobb és legrégebbi nyitott tagságú felnőttképzési szövetsége. Az FVSZ a kezdetekkor 42 tagszervezet részvételével jött létre, míg napjainkra már közel 160 fős tagságról van szó, melyek döntő hányadát vállalkozások teszik ki, de emellett számos egyetem, iskola és non-profit szervezet is megtalálható a tagok közt. A Felnőttképzők Szövetsége tehát a legnagyobb szakmai érdekképviselet hazánkban. Bővebb információkért látogasson el az fvsz.hu weboldalra, ahol számos információt, programokat, jogszabályokat és aktualitást találhat egy helyen, valamint elérhetőséget is, ha szüksége lenne rá.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs