2014. január 13.
Véget értek az ünnepek, zökkenj vissza a munkába!

A hosszú ünnepek után nem egyszerű visszatérni a már megszokott, dolgos hétköznapokba. Annak érdekében, hogy a visszatérés minél jobban sikerüljön először is zárd le az ünnepi időszakot, avagy a kis vakációdat fejezd be megfelelőképpen. Természetesen nem kell feltétlenül nagy feneket keríteni ennek, az lehet egy könnyed séta beszélgetéssel egybekötve vagy egy ízletes vacsora is akár.

Mielőtt még elkezdődne a munkaidőszak, vagy a munkaidőszak elején szánj egy pár órácskát a kollégáidra. Nyugodtan üljetek be valahová, igyatok meg egy sört, vagy kettőt, esetleg kávét, teát, vagy fogyasszatok valamilyen finom édességet, a lényeg csupán annyi, hogy dumáljatok egyet. Osszátok meg, hogy kinek hogyan telt a szilvesztere, mit fogadtak meg és hasonlók. A munkatársakkal való laza összejövetel, egy pár órás találkozás remek átmenet képez, amelynek segítségével könnyebben ráhangolódsz a kollégáiddal való közös munkára.

Az első munkanapokon mindent tégy tisztába. Ez annyit tesz, hogy átnézed a régi munkáidat, próbálod felvenni ismét a fonalat. Értékeld az eddigi teljesítményedet magadban, utána pedig állíts fel új célokat, sőt készíts tervet, ha kell, vagy ha az inspirálóan hat. Fontos, hogy tudatosítsd magadban, hogy miért csinálod azt, amit csinálsz. Légy aktív rögtön a munka kezdetén, ha a körülmények ezt megengedik.

Az új év új reményekkel vár, új lehetőségekkel kecsegtet. Minden csupán a Te hozzáállásodon múlik vagy bukik. Nem érdemes bosszankodni a munka miatt, hiszen a legtöbb ember örülne, ha munkája lenne! Érdemes a fejedben tartani, hogy lesz még szabadidőd bőven, de a munka az, ami által nyáron majd nyaralhatsz, ami által olyan életet élhetsz, amilyet szeretnél! Ha negatív a hozzá állásod, akkor értékeld át a munkahelyeden betöltött szerepedet, lásd meg benne a jót és próbáld meg élvezni azt!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs