2015. december 07.
Vásároljunk-e utángyártott tintapatront?

Mindenekelőtt azt érdemes tisztázni, mit jelent az utángyártott tintapatron kifejezés. Sajnos nagyon sokan összetévesztik a hamisítványokkal, de ezt a félreértést érdemes tisztázni.

El kell mondani, hogy az utángyártott tintapatronok nem hamisítványok, azaz nem a fekete piac termékei, hanem ellenőrzött gyártás révén készülő termékek – hívja fel a figyelmünket a www.patronbolt.hu online bolt szakembere. Megkérdeztük a szakembert, bátran ajánlja-e az utángyártott termékeket vagy inkább ragaszkodjunk az eredeti tintapatronokhoz. Szóba kerültek a hamisítványok is.

Az utángyártott tintapatronok körül kialakult félreértést nagyon egyszerű tisztázni, illetve megérteni. A mai modern tintasugaras nyomtatók rendszerint olyan tintapatronokat használnak, ahol magában a patronban helyezkedik el a nyomtatófej, így az előállítási költségük sokkal magasabb, mintha csak tintatartó tégelyekről beszélnénk. Ez indokolja, hogy a piaci igény van az úgynevezett utángyártott patronokra. Szerencsére ennek köszönhetően jelentősen alacsonyabb áron juthatunk patronhoz, viszont tudni kell, hogy a nyomtatófejek élettartama véges. A tintapatronokat gyakorlatilag egyetlen nyomtatási ciklus kiszolgálására tervezik, illetve ezt a ciklust „méretezik túl” oly módon, hogy a nyomtatófej biztosan kitartson. Így tulajdonképpen egy-egy tintapatron 2-3 alkalommal tölthető. Az utángyártott tintapatronok valójában újratöltött termékek, amelyeket a gyártó begyűjt, felújít majd újra piacra dob. A nyomtatófejek minden esetben minőség ellenőrzésen esnek keresztül, így biztosak lehetünk benne, hogy a tintapatron k fog tartani egy újabb nyomtatási cikluson keresztül.

Nagyobb gondot jelentenek viszont az eredetinek kikiáltott, viszont hamisított tintapatronok. Ezektől óvakodni kell, ezért vásároljunk mindig megbízható szaküzletben vagy webáruházban!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs