2015. január 23.
Varázsoljunk télikertet a lakásba!

Azt hihetnénk, hogy télen felesleges a házunk terasza, pedig egy-egy apró trükkel sokféleképpen lehet hasznosítani. A teraszt átmenetileg akár a ház belső részévé tehetjük. A családi házban élők könnyű helyzetben vannak, házuk minden részletét úgy lakják be, ahogy akarják. Így van ez a terasszal is. Nyáron a ház és a kert legkedveltebb része, télen azonban a legtöbb háztulajdonosnak nyűg lehet ez a terület. Pedig egy kis kreativitással, némi anyagi ráfordítással ügyesen lehet hasznosítani.

Mikor beköszönt a tél, a féltve nevelgetett növényeket a házban lévő helyhiány miatt a pincébe kell zsúfolni a fagy elől. Kiváló megoldás lehet, ha a növényeket a teraszon hagyjuk, és mobilfedést adunk neki. Megtehetjük ezt profi, erre a célra kialakított ponyvákkal, amelyeket a hideg kezdetekor egyszerűen ráhúzunk a teraszra, tavasszal pedig levesszük róla. A házból áradó melegben a növények kényelmesen telelhetnek, arról nem is beszélve, hogy nekünk is egyszerűbb így karban tartani azokat.

Talán nincs annál kellemesebb hangulat, mint mikor a szobából, a kandalló mellett üldögélve nézzük a hóesést. Megtehetjük, ha a teraszt mobil üvegfüggönnyel téliesítjük, gyönyörű panorámát varázsolva a nappalinkba. Az üvegablakos megoldás a rezsiszámlán is sokat könnyíthet, hiszen a kinti hideg nem közvetlenül a ház belső részeit éri, hanem sokat lefog belőle a házhoz kapcsolt üvegterasz.

Akár a ponyvás, akár az üvegfüggönyös megoldást választjuk, a házunk mindenképpen plusz térrel bővül. A ponyvás megoldásra egyébként nemcsak a kertes háztulajdonosoknak, hanem az emeletes házakban lakóknak is   lehetőségük van: befedhetik az erkélyeket, és a lakás részévé tehetik azokat a téli időszakban.

A nappaliból az ideiglenesen varázsolt télikertbe gyönyörködni megfizethetetlen élmény.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs