2013. február 04.
Varázsold újjá bútoraid egyszerűen, otthon

Sokszor szívesen átrendeznénk otthonunkat, követnénk a legújabb trendeket, de az üzletekben olyan hatalmas összegeket kérnek a legegyszerűbb bútordarabokért is, melyeket sajnos csak kevesen engedhetnek meg maguknak. Ha viszont mégis szívesen felújítanád otthonod a tavasz közeledtével, akkor ezt egyszerűen is megteheted pár remek praktika segítségével. Most bemutatjuk azokat a módszereket, melyeket egyszerűen is kivitelezhetsz és mégis mutatós végeredménnyel járnak.

A legegyszerűbb megoldás, ha egyszerűen csak átfested azt a bútort, amivel már nem vagy megelégedve vagy nem tetszik már a színe, esetleg kopott és csak rontja az összhatást. Nem szabad viszont azonnal neki esni, előbb le kell csiszolni és csak aztán lehet festeni.

Ha a festés nem a Te tereped vagy nem találod megfelelőnek, akkor adott a tapéta. A kivitelezés talán egy kicsit nehezebb, de a látvány is mutatósabb lesz. A tapétát nem csak falon, bármilyen más felületen is nyugodtan használhatod.

Azok számára, akik szeretik a fotókat adott a montázs megoldás. Az olyan nagyobb felületeket, mint az asztalt vagy egy nagyobb szekrényt remekül fel lehet használni arra, hogy a számunkra tetsző képeket bemutassuk rajta. Érdemes őket káoszba rendezni és végül egy vékonyabb üveglappal lefedni.

Ha szeretnénk puhább, melegebb hatást elérni, akkor a bútorokat textillel is bevonhatjuk. Ezzel egy kicsit több a munka, hiszen ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes legyen elég sok pepecselésre van szükség, de a végeredmény tekintetében mindenképp megéri a fáradozást.

Ha a gyerekszobát is felakarjuk újítani egy kicsit, akkor itt a kreativitást kell előtérbe helyezni, hiszen pár remek mintával, alkoholos filccel csodákat lehet művelni. Az asztallapra vagy bármilyen felületre felvihetjük a nekünk tetsző mintákat, melyeket száradás után ne felejtsünk el lelakkozni.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs