2014. február 03.
Válogass a mesés hazai kirándulóhelyek közül!

Bár még itt a tél, sőt még csak most érkezett meg igazán, azért érdemes arra is figyelni, hogy hamarosan itt a tavasz, múlnak lassan a téli hónapok úgy jön a legszebb tavaszi kirándulások szezonja is. Nem kell mindenáron külföldre utazni ahhoz, hogy csodálatos helyekkel találkozzunk és jól érezzük magunkat, hiszen hazánkban is nagyon sok remek kirándulóhely adott, ami biztosan elnyeri a tetszésed. Most bemutatjuk a legszebb hazai helyeket!

[wp_ad_camp_1]

Az egyik legszebb hely, az Írottkő, ami a Kőszegi-hegység legmagasabb pontja. Ez a pont 883 méter magasan található. A csúcs megmászása természetesen nem épp könnyű feladat, sőt elég fárasztó lehet, azonban ami biztos, hogy az ott fogadó káprázatos látvány kárpótol mindenkit az összes fáradtságért amit megtett a látvány érdekében. Ha pedig már a környéken jársz, akkor meg kell nézned a csodás Jurisics várát, de a Hét Vezér forrását és az Ördögtányér sziklaalakzatot sem hagyhatod ki. Érdemes egy egész hétvégét szánni erre a kirándulásra, hiszen biztosan nem fogod megbánni.

Ha nincs elég időd és nem tudsz messzire utazni meg belföldön belül sem, akkor a fővároshoz közeli Normafa a legjobb választás számodra. A városka remek lehetőséget ad a városlakók számára, hogy egy kicsit kikapcsolódjanak, hogy végre kiszakadjanak a szürke hétköznapokból és elmeneküljenek a csodálatosan szép természetbe, a környező táj varázslatos hangulatába. Az is köztudott, hogy a legtöbb költőnk és írónk is kedvenc helyének és ihletőjének vallotta Normafát és persze nem is véletlenül, hiszen adott a csendes kis ösvények sokasága, és a páratlan kilátás is kis tisztásokkal.

A Kékestető nem csak tavasszal, hanem már most is jó választás, avagy a magyar csúcs festői szépségével szinte miden évszakban elvarázsolhat. Most a téli sportok kedvelői élvezhetik, tavasszal pedig hagyhatod, hogy elvarázsoljon a virágba borult hegy. Több romantikus hegyi túraútvonallal rendelkezik, sok a látnivaló és a gyógyító levegő is páratlan.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs