2014. február 06.
Válaszd a számodra legjobb hűtőszekrényt annak működési elve alapján!

Érdemes tudni, hogy nem minden használt hűtőszekrény alkalmazható minden környezetben, sőt a különféle felhasználási módok eltérő hűtési módokat is igényelhetnek. Vásárlás előtt érdemes utána nézni, hogy hová milyen hűtőszekrényt érdemes venni, hogy később aztán biztosan ne érjen csalódás, elégedett legyél választásoddal.

[wp_ad_camp_1]

A kompresszoros használt hűtőgépek a leghatékonyabb és a legelterjedtebb alkalmazásúak. Hátránya viszont, hogy a kompresszor és a motor zajos. Adottak a kombinált hűtők, melyek esetében két kompresszor alkalmazása a bevált megoldás, ami által a hűtő és a fagyasztó rész így külön kapcsolható ki és be, viszont így a zajterhelés még nagyobb. Ezeknél a készülékeknél napjainkban már halkabban működő kompresszorokat szerelnek be, de azért mindenképp érdemes utánanézni a zajszintnek.

Az abszorpciós használt hűtőszekrények a mai háztartási hűtéstechnikában ritkán alkalmazott megoldások. Előnyük, hogy teljesen csendes és nem feltétlenül igényel áramot, hiszen sokszor elegendő számára a működéséhez szükséges hőenergiát biztosítani. Nagy hátránya viszont, hogy csak vízszintes felületen működőképes, emellett rossz a hatásfoka és nagy melegben nem megbízható a működése. Ezen hűtőszekrény fő felhasználási területe a lakókocsikban keresendő, nem a háztartásokban.

A harmadik típus a Peltier-elemes használt hűtőszekrény, ami leginkább a hűtőládáknál használt megoldás. Hátránya, hogy csak kisebb hűtőteljesítményt nyújt, ám előnye, hogy rendkívül sokféle formában kapható, kicsi a helyigénye és a súlya is, sőt rendkívül kicsi a meghibásodás esélye és még csendes is. Tudni kell viszont, hogy a Peltier-elemes hűtőszekrény háztartási kivitelben kis hőmérséklet különbség létrehozására képes, ami miatt nehezen veszi fel a versenyt a kompresszoros hűtőszekrényekkel.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs