2013. április 11.
Új távlatok nyíltak a homlokzati rendszerek terén!

A házak egyedi megjelenése épp úgy fontos, mint ahogyan senki sem szereti, ha hasonmásokkal találkozik az utcán, a munkahelyén vagy bárhol másutt. A szigetelt házak esetében viszont, mivel eddig a hőszigetelt homlokzatokon jellemzően vödrös vakolatokat alkalmaztak, ez sajnos nem volt kivitelezhető. Azonban már csak a kreativitás szabhat határt a homlokzati megjelenésnek az ötletes vakolatok sokasága által!

Ma már a legtöbb otthon szigetelve van, de legalább is mindenki szeretné végre szigeteltetni házát, végre felismertük ennek fontosságát, ez ebben rejlő lehetőségeket. A hőszigetelést adó anyag persze többféle kivitelű lehet, ám a legelterjedtebb a polisztirolos hőszigetelő rendszer, kifejezetten kedvező ára, kis súlya és viszonylagosan egyszerű kivitelezhetősége miatt. Az ásványgyapotos homlokzati hőszigetelő rendszer azonban ott van már szorosan az előző nyomában, hiszen kiváló páraáteresztésű anyag, ami nem éghető. Emellett persze még sok más hőszigetelési megoldás is létezik.

A szigetelés befejeztével viszont többségében befejező rétegként színes vakolatok kerülnek fel a falra. Ahogy minden építőanyag esetében adott a folyamatos fejlődés, így nincs ez másként a befejező rétegekkel sem. A zsákos nemesvakolatokat felváltották a színes vödrös vakolatok, melyekkel könnyebb és gyorsabb a munka, melyek színtartóak és ellenállnak az időjárási viszonyokkal szemben.

A Baumit CreativTop vakolatcsaládja lehetőséget biztosít arra, hogy mindenki egyedi homlokzatot kapjon, hiszen számtalan felületi megjelenés kialakítására nyújt lehetőséget. Adott a betonhatású, nyomott, átfésült, szivacsolt és számtalan más felületet. A struktúrákat és színeket kombinálva egészen új dimenziók nyílnak a homlokzati hőszigetelő rendszerek felületi kialakítása esetében, használja ki ezeket!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs