2013. december 21.
Tűz esetén is teljesen biztonságos az üvegfelület

Egy teljesen új fejlesztésű üvegfelület került nemrégiben bemutatásra. A Pyranova elnevezésű Schott tűz- és hőgátló üvegek rendkívüli tulajdonsággal bírnak, ugyanis szinte bármilyen építészeti elgondolásra teljesen biztonságos, sőt kifejezetten minőségi és esztétikus megoldást nyújtanak. A termékcsaládnak tartozékai is vannak, ugyanis többrétegű bel- és kültéri üvegek, tűzgátló és hőcsökkentő üveg, keret nélküli tűzgátló üvegfal, illetve hőszigetelt tűzgátló üveg is tartozik hozzájuk, melyek közül a megrendelők választhatnak.

[wp_ad_camp_1]

A nagyszerű Pyranova tűz- és hőgátló üvegek egyik legfőbb jellegzetessége, hogy az üvegrétegek között egy speciális zselé állagú anyagot helyeztek, mely legfőbb tulajdonsága, hogy hő hatására felhabosodik. A habosodás hatására az üvegfelület, mint átlátszatlan fal egyrészt képes meggátolni a tűz terjedését, másrészt pedig képes minimalizálni a hősugárzást, tehát a használata rendkívül biztonságos.

Amit még tudni kell erről a speciális üvegfelületről, hogy ha tűz hatására az első üvegréteg megtörik, akkor a hőre habosodó gél átlátszatlan felületet képez. Amikor már ez a réteg is kezd átégni, akkor megpattan a következő üveglap és így a mögötte lévő gél habosodik majd fel. Ezen eljárás által akár 120 perces tűz- és hőállóság is elérhető, ennyi idő pedig elég ahhoz, hogy az épületet kiürítsék és megkezdődjön az oltás. Az épület elhagyása ugyancsak ne lesz gond, hiszen az üvegfelület a mentőjáratot is biztonságossá tudja tenni.

Az egyedülálló Pyranova termékek között tehát megtalálhatóak a négy- vagy többrétegű, ragasztott biztonsági, tűzgátló üvegek, melyek beltéri alkalmazásra szolgálnak, az öt- vagy többrétegű, ragasztott biztonsági, tűzvédő üvegfelületek, melyek a külső oldalon plusz egy réteg UV-álló üveggel is el vannak látva kültéri használatra, illetve adott a két- vagy háromrétegű, ragasztott biztonsági, tűzvédő és részben hőálló üveg is.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs