2017. május 02.
Tippek, melyek segítségével felgyorsítható a takarítás

A nők és egyre gyakrabban a férfiak társasága is a miatt bosszankodik, hogy a takarítás a szabadidejének a legnagyobb részét elveszi. A kutatások során kiderült, hogy hetente a nők körülbelül öt és fél órát töltenek takarítással, míg a férfiak csupán három és fél órát. Valójában az emberek ennél sokkal több időt szentelnek a takarításra.

Létezik néhány egyszerű módszer, amelyek segítségével felgyorsíthatóak a nagytakarítások, tehát sokkal kevesebb időt vesz igénybe a munkafolyamat. A takarítás elkezdése előtt mindig érdemes elkészíteni a munka tervét, vagyis, hogy melyik feladat melyik után következik, így időt nyerhet azáltal, hogy nem kell keresgélni a munkát. Fontos, hogy a lakás takarítása során minden esetben bentről kifelé kell haladni a munkafolyamatokkal, valamint fentről lefelé. Az emberek többsége azért halad lassan a takarítással, mert fél attól, hogy ruháját valami kár éri, ezért fontos, hogy a munka elkezdése előtt nem túl jó állapotban levő ruhadarabot vegyen fel. Ha szeretne rövid idő alatt túl lenni a lakás takarításán, akkor ajánlott előzőleg kiváló minőségű tisztítószereket, valamint eszközöket vásárolni.

A nagytakarítás elkezdése előtt legyen az első feladat az, hogy a lakás minden részében rendet rak, azaz elpakolja a felesleges dolgokat a konyhapultról, a gyerekszoba padlójáról a helyére rakja a játékokat. Vegyen példát a hivatásos takarítókról, hiszen ők is a munkához szükséges eszközöket mindig a közelükben helyezik el. Az emberek legnagyobb része bele esik abba a hibába, hogy a takarítás nagy részét azzal tölti el, hogy a tisztítószerek és eszközök után rohangál. Használja fel a fentebb említett tanácsainkat, hogy rövid idő alatt végezzen a takarítással.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs