2013. november 14.
Tedd csodásan ragyogóvá autódat otthon!

Az csak természetes, hogy a leginkább költséghatékony autó mosási mód az otthoni. Nagy előnye, hogy olcsón tisztíthatjuk meg a verdát, mindezt úgy, hogy közben nem vár ránk a következő kuncsaft, ahogy az a gépi mosók esetében lenni szokott. Azt persze tudni kell, hogy néhány alapvető felszerelés nem árt a minőségi és tökéletes eredményhez, avagy kell egy nagyobb szivacs, szarvasbőr és autósampon.

A legkönnyebb és legjobb dolgunk akkor van, ha megtalálható a garázsunkban egy magasnyomású mosó, amivel jó hatékonysággal tudjuk eltakarítani az autóra tapadt különböző szennyeződéseket. Ha viszont csak slaggal dolgozunk, akkor célszerű jó alaposan áztatni az autót, hogy aztán könnyebb dolgunk legyen a mosáskor. Mindig felülről lefelé haladjunk!

Ha ezzel kész vagyunk, tehát alaposan lemostuk az autót tiszta vízzel, akkor jöhet a samponos szivacs és továbbra is felülről haladva takarítsuk az autót, ügyelve, hogy a kasztniról és az üvegfelületekről is mossuk le a szennyeződéseket.

Amikor az autó aljához érünk, akkor ajánlott a kerékdobokat is alaposan lemosni, és amennyire lehet, az alvázat is a tartósság érdekében. Utoljára jöhetnek a felnik. Amikor mindezzel végeztünk, akkor öblítsük le az autót mégy egyszer. Ezek után nedvesítsük be az előkészített szarvasbőrt és azzal töröljük át az egész karosszériát úgy, hogy az ablakfelületeken kezdjük a törölgetést, aztán jöhet a tető, utána pedig a többi felületet ami még kimaradt. Amint érezzük, hogy már inkább vizes, mint nedves a szarvasbőr, akkor azt csavarjuk ki, hogy így szinte teljesen foltmentesre tudjuk törölni az autót.

Amikor végeztünk a mosással, akkor tartsunk fékpróbát, mert a víz miatt ideiglenesen a fékerő nem biztos, hogy a megszokott lesz az első pár fékezéskor, ami viszont akár komoly veszélyekkel is járhat, így erre érdemes külön figyelmet fordítani.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs