2014. december 20.
Tanácsok, hogy könnyebben boldogulj a konyhában

Ha a filteres kávét részesíted előnyben, akkor bizony nem egyszerű az élet. Amellett ugyanis, hogy a kávét meg kell venni, mindig kell, hogy legyen otthon filter is, máskülönben a nedű zaccos és egyszerűen ihatatlan lesz. Ha elfelejtettél filtert venni, akkor se nincsen olyan nagy gond, mivel a papír kéztörlőből készült tölcsér ideiglenesen helyettesítheti az eredetit, de azért legközelebb írd fel a bevásárló listádra, hiszen csak ideiglenes megoldásról van szó.

Sajnos el kell fogadnunk, hogy Magyarországon szinte mindenhol kemény a víz. Ez nem tesz jót az olyan készülékeknek, amiken át kell, hogy menjen a víz. Ilyen a kávéfőző is, amit könnyen el is tömhet. Hogy megelőzzük a meghibásodást, nagyobb mennyiségű vízkőoldóval kell átfőzni a gépet, ami egyrészt büdös, másrészt mérgező, így persze a művelet után nem mindenki kortyolja szívesen az abban átfőtt kávét. Ha azonban vegyszer helyett ecetet használsz, akkor máris nyert ügyed van.

Mosogatógép egyszerűen arra hivatott, hogy az életünket megkönnyítse, hogy gondoskodjon a szennyes edényekről. A mosogatástól megment, de a szagokkal már nem igazán tud mit kezdeni, egy idő után eléggé büdös tud lenni. Hogy ezt elkerüld, tegyél az evőeszköz tartóba egy kifacsart citromhéjat, ami egyszerűen és nagyszerűen, de főleg vegyi anyagoktól mentesen gondoskodik a kellemes illatokról.

Biztosan már Te is vásároltál törölközőt, ami bár nagyon puha, és szép, a vizet nem túl hatékonyan szívja fel. Persze mondjuk úgy öt mosás után ez a helyzet megoldódik, de ha nem akarsz addig várni, akkor áztasd az anyagot forró vízbe, és hagyd benne addig, amíg az ki nem hűl. Ezután szárítsd meg a törölközőt, és az máris tökéletesen használható lesz, nem kell tehát heteket arra várnod, hogy végre kipróbálhasd a pihe-puha, új törölközőt.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs