2014. szeptember 26.
Találd meg a számodra ideális állást!

Aki állást keres, az először is a nagyobb álláskereső portálokat kezdi el kutatni. Érdemes viszont az apróhirdetések között is szétnézni. Persze, ha van olyan cég, amit már korábban kiszemeltél magadnak, ami nagyon tetszik, akkor annak mindenképp keresd föl a honlapját. Mivel a legtöbb vállalat egyszerre több helyen is hirdeti a munka lehetőséget, így egy kis keresés után nem lesz nehéz ráakadnod a téged érdeklő lehetőségekre.

[wp_ad_camp_1]

Nagyon praktikus megoldás, hogy az álláskereső portálok legtöbbjén beállíthatsz egyedi értesítőket. Csak pár kattintás kell és máris megoldhatod, hogy ha fölkerül például egy budapesti oktatói pozíció az adatbázisba, akkor arról automatikusan e-mail jöjjön neked a hirdetés linkjével. Ezzel a kis trükkel máris biztosíthatod, hogy az első jelentkezők egyikeként megnyissák a jelentkezésed.

Mielőtt azonban elküldöd az önéletrajzod, azt alaposan nézd át. Az ideális CV nem hosszú, legfeljebb két oldal terjedelmű dokumentum, mely vázlatpontokba szedve tartalmazza a legfontosabb információkat. A kötelező személyes adatok, a képzettség és a nyelvtudás, valamint a szakmai tapasztalat feltüntetése mellett érdemes megemlíteni a készségeidet is, illetve az elért eredményeket sem kell kihagynod.

Ha kiszemeltél magadnak egy céget, azt bátran keresd is fel, mivel a megüresedett pozíciókat nem mindig hirdetik meg az interneten. Szerencséd lehet, ha nem vagy lusta fölemelni a telefont, és a számodra szimpatikusabb helyek személyzeti osztályán kezdesz kérdezősködni, hogy vannak-e jelenleg betöltendő álláslehetőségek, vagy várható-e, hogy a közeljövőben állás ajánlatokat nyitnak majd meg.

Ha már hosszú ideje munkanélküli vagy, nem találsz olyan állást, ami egy kicsit is tetszik, akkor viszont célszerű lehet elgondolkodnod valamilyen tanfolyamon, esetleg olyan továbbképzésen, ami egy új területen nyit meg kapukat előtted, de a nyelvtanulás is a hasznodra válhat.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs