2017. augusztus 30.
Szövegírás blog formájában

A huszonegyedik században már a naplóírás is teljesen másképp működik, mint hajdanán. Míg régen éppen az volt a dolog lényege, hogy a titkainkat papírra vetve mások nem fértek hozzá a legféltettebb gondolatainkhoz és érzéseinkhez, addig napjainkban az emberek jelentős hányada folyamatosan beszámol a nagyvilágnak, sok esetben még a legszemélyesebb és esetenként a legjelentéktelenebb történésekről is.

Hogy ez mennyire helyénvaló, azt mindenki maga döntse el, azonban azt érdemes megjegyezni, hogy a blogírás minden bizonnyal nem örvendene ekkora népszerűségnek, ha nem lenne rá igény. Az emberek nagy része tehát nemcsak arra vágyik, hogy saját gondolatait megossza a világhálóhoz hozzákapcsolódó összes sorstársával, hanem azt is kifejezetten élvezi, ha betekintést nyerhet mások magánéletébe. A szövegírás blog formájában mindenképpen igényel némi írói készséget. Ebben az esetben már nem csupán arról van szó, hogy valaki megszerkeszt egy szöveget, amely száraz tényeket közöl, vagy esetleg megpróbál valamilyen termék megvásárlására buzdítani, bár a kettőt gyakran ötvözik azok, akik a blogolással pénzt is szeretnének keresni.

Ha az ember blogírásra adja a fejét, akkor minden bizonnyal az a célja, hogy minél több emberhez eljusson a mondandója, akár puszta művészi indokból, akár azért, mert a blogolást is eszközként használja valamilyen termék vagy szolgáltatás népszerűsítése céljából. A lényeg, hogy minden esetben fontos a megfogalmazás, a szavahihetőség, valamint – és talán ez a legfontosabb – az írónak rendelkeznie kell azzal a különleges képességgel, hogy ébren tudja tartani az olvasók érdeklődését, hogy azok valósággal várják már a bejegyzés folytatását.

Ha tehát Ön úgy érzi, hogy különösen jól bánik a szavakkal, hogy igencsak meggyőző tud lenni az írott kommunikációs csatornákon keresztül vagy hogy egyszerűen lebilincselően jó mesélő, akkor ne habozzon tovább egy pillanatig se, most azonnal kezdjen bele a blogírásba. Ellenkező esetben azonban bízza az írást a profi szövegírókra!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs