2018. október 28.
Szokások és elvárások utazáskor – milyen a magyar?

Mindenki izgatottan várja a nyarat, és a vele érkező iskolai szünidőt, munkahelyi szabadságot, amikor végre lehetőség nyílik egy kis nyaralásra, utazgatásra, üdülésre. A hónapokkal előbb lefoglalt repülőjegy előkerül a szekrényből. Utazik a magyar, de hová?

[wp_ad_camp_1]

Egy utazási szokásokról készült online felmérésből kiderült, hogy az utazók 39%-a legfőképp az úti célt tartják szem előtt, az utazási költségeket pedig az emberek 34%-a. A magyar nyaralók majdnem fele, 45%-a, dönt úgy, hogy külföldi országokba látogat el, 38%-uk belföldre szervez utazást. A megkérdezettek 91%-a az ár-érték arányt veszi figyelembe mielőtt döntést hozna az úti cél kiválasztásában,  71%-a szálloda elhelyezkedését tekinti elsődleges szempontnak. Az utazók szívesebben választják a tengerpartot üdülőhelyként. A legfőbb tevékenységek, amelyeket ilyenkor végeznek a nyaralók többek között városnézés, kirándulás és kikapcsolódás.

A szálláshelyek választásakor, az emberek többsége úgy dönt, hogy szállodába megy, az apartmanokat inkább nagyobb csoportok. Minden nyaralónak vannak elvárásai a szállóhellyel szemben. Legtöbbjük, 91%-uk, a hely tisztaságát tartja a legfontosabbnak. A kényelemhez és a jó minőségű pihenéshez mindenképp egy nagy ágyra van szükség, így a nyaralók 64%-a tart erre igényt. Sokak szeretnék már nyaralásuk alatt is bemutatni a helyet ahol épp vannak, vagy családtagjaikkal interneten keresztül tudatni, hogy minden rendben van, ezért a vezeték nélküli hálózatra is nagy szüksége van a nyaralóknak, nem csak a fiatal generációknak, hanem az idősebbeknek is. Mindent összevetve, elmondhatjuk, hogy a magyarok a kényelmet, tisztaságot, külföldet, tengerpartot kedvelő és előnyben részesítő nyaralók.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs