2014. július 22.
Szódabikarbónával a korpásodás ellen

Sokan évek óta vívnak reménytelen küzdelmet a korpával. Samponok, hajszeszek, pakolások garmadája ígéri, hogy örökre megszabadít ettől a kellemetlen jelenségtől, de a termékek többsége legfeljebb csak ideig-óráig hat. Mielőtt beszereznénk a legújabb csodaszert, nézzünk szét a konyhában és próbáljuk ki, mire képes a szódabikarbóna korpa ellen!

[wp_ad_camp_1]

A boltokban kapható korpa elleni samponok többsége kiszárítja a fejbőrt, vagyis többet árt, mint használ. Ezeknek a vegyszerekből összeállított termékeknek a rendszeres és gyakori használatával ráadásul a korpásodás még nagyobb mértékű lehet, mint eredetileg volt, nem beszélve arról, hogy a hajat is kiszárítják, még komolyabb esetben hajhullást is okozhatnak.

A szódabikarbóna ezzel szemben teljesen biztonságosan használható, magas pH-értéke hatékony a korpával szemben és képes megszüntetni a fejbőr kellemetlen viszketését is. A szódabikarbóna eltávolítja a felesleges olajat és zsírt a fejbőrről, maradéktalanul megtisztítja, mégsem szárítja ki a hajat. Gyakorlatilag száraz samponként használhatjuk, melynek segítségével megszabadulhatunk a hajzselé, hajlakk maradványaitól, melyek lerakódva a fejbőrön szintén okai lehetnek a korpásodásnak.

2-3 evőkanál szódabikarbónát keverjünk el langyos vízben, majd vigyük fel a fejbőrre és masszírozzuk be, de ne hagyjuk rajta 2-3 másodpercnél tovább. Ha samponhoz adjuk, ½ teáskanálnyi elég belőle. A szódabikarbóna alapos kiöblítéséhez érdemes vízzel higított almaecetet használni.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs