2017. december 06.
Szlovénia legjobb látványosságai

Szlovénia Budapesthez viszonylag közel van, ezért érdemes ebbe az országba kirándulásokat szervezni. Lényegtelen, hogy magas hegyeket, vagy mesés tavakat szeretne látni a nyaralás során, hiszen Szlovéniában mindkettő megtalálható. Néhány látványosságot összegyűjtöttünk önnek, hogy a szlovéniai nyaralása tökéletes lehessen.

[wp_ad_camp_1]

Bizonyára ön is tudja, hogy a Szlovénia a Bled látképről híres, a vár rövidke sétával is megközelíthető. A Bledi vár 100-150 méter magas sziklákra épült, ennek köszönhetően a magasból megcsodálható a tó, a város, valamint a Júlia-Alpok vonulatai. Természetesen a várba belépőt kell fizetni, ám így lehetősége lesz kiállításokon, tárlatokon, és más programokon részt venni. A várépület tökéletes állapotban van, hiszen rendszeresen felújítják. Ajánlott a vár alatt található kávézókat, cukrászdákat kipróbálni, mert ezen a helyen megkóstolhatja a világ legfinomabb krémesét. A vár közelében található szállások ára elég magas, ezért jobban jár, ha nem a legközelebbi apartmant foglalja le.

A Bohinji-tó is Szlovéniában található, erre a helyre kevesebb turista látogat el, ezért a természet nyújtotta élmény jobban élvezhető. A tavat hatalmas hegyek és erdők veszik körül, ezért lehetősége lesz túrákat szervezni. A közelben van a Vogel-hegy, melynek felvonóját mindenképp ki kell próbálni, hiszen 10 perc alatt 1000 métert emelkedik. A hegyről látni lehet az ország legmagasabb pontjait, és itt található a leghíresebb síközpont is. Október végén Szlovénia legmagasabb hegyeit már hó borítja, ez azt jelzi, hogy a síelés korán elkezdhető. Garantált, hogy ha a Bledi várnál, a Bohinji-tónál, vagy a Vogel-hegynél kirándul, akkor fantasztikusan fog szórakozni, és felejthetetlen élményekkel tér haza.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs