2015. március 25.
Szárnyas ételek

Sokak kedvence és az egészséges táplálkozás része a szárnyas húsok fogyasztása. A szárnyasok húsából rengeteg féle ízletes étel készíthető. Rengeteg recept és elkészítési mód áll rendelkezésre a kezdő és haladó szakácsoknak egyaránt, hogy ízletes étel kerüljön akár a családok, akár a minőségi éttermek asztalára.

A szárnyas húsok fehér húsok, amelyek a vörös húsoknál sokkal egészségesebbek. Fogyasztásuk azért is javasolt, mert magas fehérjetartalmuk mellett sok foszfort és rengeteg B3 vitamint tartalmaznak. Nagyon fontos, hogy a szárnyasokat megfelelő hőmérsékleten tároljuk, mert húsuk könnyen megromlik. 2-3 napnál tovább semmiképpen se tartsuk a hűtőben, ha nem akarjuk felhasználni, akkor mindenképpen fagyasszuk le. Magyarországon a szárnyas húsokból készült ételeknek komoly tradíciója van.

A népszerű magyar szárnyas receptek az Újházi tyúkhúsleves, a magyar csirkepörkölt, a sült libamáj és a paprikás csirke receptjei. A szárnyas húsokból könnyedén készíthetünk finom étkeket. Egy sült csirkecomb elkészítése könnyű és gyors. Köretként a szárnyasok mellé ízlés szerint ajánlható steak burgonya, sült krumpli, párolt zöldségek és kukoricás köret is. Feldobhatjuk az ízét különféle fűszerekkel is, amelyek finom zamatot adnak a szárnyas húsoknak.  Savanyúságként ajánlható mellé finom tejfölös uborka és vegyes savanyúság.  A szárnyas húsok fogyasztásához kifejezetten ajánlottak a finom magyar édes borok.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs