2017. november 10.
Stresszcsökkentés a megfelelő módon

Minden ember életében vannak olyan időszakok, amikor a stressz eluralkodik az mindennapjain. Fontos, hogy felismerjük ezt a problémát, és próbáljuk meg kezelni a megfelelőképpen. Összegyűjtöttük azokat a gyógyteákat, amelyek hatásosak lehetnek a stresszes napokban, és ha idegei egészségi állapotát szeretné megőrizni.

A stresszes napokon válassza a menta teát, mert a gyógynövényben található borsmentának izomlazító hatása van, és ennek köszönhetően a felgyülemlett ideg rövid idő alatt megszűnik. A teát érdemes abban az esetben is fogyasztani, ha szeretne ellazulni egy fárasztó nap után, és mivel nincs koffein tartalma este is fogyasztható. A hatás nem függ attól, hogy szárított vagy friss menta levelekből készíti el az ízletes teát. Bizonyára ön is megtapasztalta már, hogy az idegességnek hatása van az alvásra és annak minőségére. Fogyasszon kamillateát, ha szeretne megszabadulni a feszültségtől, és az álmatlan éjszakáktól. A tea ez esetben is készíthető száraz és friss kamilla virágból is. A legfontosabb, hogy forrásba lévő vízbe helyezze a virágot, mert hatását is fejtheti ki.

A stressz következtében az ember hangulata megváltozik, és ez a kapcsolatokra, munkavégzésre kifejti hatását. Készítsen ízletes citromfű teát, hogy ellazulhasson anélkül, hogy energiaszintje csökkenne, és, hogy hangulata az idegesség során is vidám maradjon. A golgotavirágról kevesen hallottak, de tudni kell, hogy ez a gyógynövénynek az idegek támasza, gyógyítója. Általában a szárította golgotavirágból szoktak teát készíteni. Reggelenként ajánlott zöld teát fogyasztani, és így a mindennapok során felveheti a harcot a stresszel, feszültséggel. Lefekvés előtt fogyasszon rózsa teát, hogy pihenése nyugodt és lelkiállapota kellemes legyen.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs