2013. február 10.
Spóroljon ezreket a fürdőszoba által!

A spórolásnak legtöbben már minden módját megkeresték és igyekeznek minél inkább be is tartani azokat, viszont jó pap is holtig tanul. Mindig vannak még új dolgok a Nap alatt, melyekről még nem holott, de mégis érdemes betartani azokat, hogy amikor meghozz a postás a számlát, akkor végre kellemes meglepetésben legyen részünk és kapjunk szívrohamot, amikor meglátjuk a számla összegét.

[wp_ad_camp_1]

A led izzókat érdemes a fürdőszobában is alkalmazni és nem csak a lakás többi helyiségében, ugyanis nagyon sokat spórolhatunk, ha a hagyományos villanykörtéket energia-hatékonyra, illetve mint említettük led izzókra cseréljük. Érdemes tudni, hogy a led lámpák 80%-al fogyasztanak kevesebb áramot, mint társaik, így bár drágább megvenni, de gyorsan be is hozzák az árukat és élettartamuk is hosszabb, hiszen akár 25-ször annyi, mint az elődeiké.

Ha a fürdőben hagyományos toalettünk van, akkor nem árt átgondolni a tartály lecserélését, mivel egy régi típusú öblítő rendszer nagyjából 27 liter vizet zúdít le, ami nem kis pazarlás. A kicserélés után viszont az átfolyó víz mennyisége szabályozható lesz, ami által akár 3-4 literrel is megúszhatjuk az öblítést. A víz számlán ez garantáltan meg fog látszani.

A kád és zuhany vitája még mindig sokszor adott, viszont jobb ha elfelejted a kádat, inkább zuhanyozz, hiszen ha sokáig folyatod is magadra a vizet, akkor sem használsz el annyi vizet, mintha a kádban áztatnád magad. Havi szinten ez már körülbelül 4-5 ezer forintos spórolást is hozhat.

A forró víz által is félre tudunk tenni kisebb összegeket, mivel jelentős mennyiségű energia kell ahhoz, hogy a csapból jövő víz tűzforró legyen, holott ez nem kell, leforrázni nem akarjuk magunkat. Ha nem 80°C-osra, csak 60-ra melegítjük a vizet, az nem jelent különösebb változást a számlán, ám tudjuk, hogy sok kicsi sokra megy.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs