2018. szeptember 11.
Rijeka, Horvátország egyik gyöngyszeme

Mindenkinek jár néha a pihenés, a kikapcsolódás, a munkától, hétköznapi rutintól való elszakadás. Nincs is jobb módja ennek, mint egy csodálatos tengerparton eltölteni néhány napot és élvezni a napsütést, a tengert.

[wp_ad_camp_1]

Rijeka Horvátország egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb szigete. A város az ország nyugati részén, közvetlenül az Adriai-tenger partján helyezkedik el. Horvátország harmadik legnépesebb városáról van szó, lakóinak száma meghaladja a 170 000 főt. Rijekában számos magánszállás és szálloda vehető igénybe, illetve itt található Közép-Európa egyik legszebb hosztele is. A város környékén rengeteg kiváló kirándulóhely és pihenőhely is található. Itt található az Opatijai Riviéra, amelyen egy tizenkét méter hosszú tengerparti sétány húzódik. Számos látnivaló vár minket a városban, mint például a Batthyány villa, amely a XIX. század végén épült és Gróf Batthyány Lajos kormányzó nyaralója volt. Ma már csak a Kormányzó Palotájának nevezik a horvátok. Ma már a Batthyány kiállítás helyett, a Horvát Tengerészeti Múzeum tárlata tekinthető meg az épületben.

A várost gyűrűként övezik körbe a legkülönbözőbb látványosságok, mint például Kastav, a térség egyik legrégebben épült városa, vagy a középkorban alapított Bakar, amelynek óvárosi része kiváló állapotban fennmaradt. Nem maradhat ki a listáról a tengerjárói hagyományairól ismert Kostrena, Kraljevica, ahol két középkori várkastély is található. Rijeka óvárosának gyönyörű utcái elképesztő látványt nyújtanak az ide látogató számára. Itt számos bár és étterem található, ahol kiülhetünk a teraszra, megkóstolhatjuk a hagyományos horvát ételeket, miközben gyönyörködünk a látványban. Látogasson el a nyaralashorvatorszag.hu weboldalra és tudjon meg minél többet Rijeka városáról.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs