2013. július 08.
Repülőjegy biztosítás, azok számára akik előre gondolkodnak!

A repülőjegy biztosítás megköthető a menetrend szerinti és fapados járatokra, budapesti vagy bármely európai városból kiinduló egyéni repülőjegy megvásárlásakor. Ez a biztosítás főként olyan utasok számára ajánlott, akik kedvezményes repülőjegyet vásárolnak, s egy megadott határidőn belül a repülőjegy lemondása esetén a repülőjegy visszatérítése valamilyen mértékű levonással történhet, illetve vissza nem téríthető repülőjegyek esetén is érdemes ezen lehetőséggel élni.

Fontos tudni, hogy a repülőjegy biztosítás csakis a repülőjegy kiállításával egyidőben köthető! Megkülönböztetjük utazásképtelenséget az utazás megkezdése előtt történő lemondás, illetve a külföldi tartózkodás során bekövetkező lemondás esetében. Ha a Magyarországról történő kiutazás megkezdése előtt történik lemondás utazásképtelenségnek tekintjük olyan esetben ha a biztosított saját maga vagy közvetlen hozzátartozója elhalálozik, heveny megbetegedése vagy balesete miatt az utazást nem tudja megkezdeni, ha lakásában betörést követtek el vagy azt természeti csapás érte.

Abban az esetben, ha a biztosított a külföldi tartózkodás során felmerült okok miatt nem tudja a repülőjegyet igénybe venni, akkor a repülőjegy biztosítás életbe lép, ha a biztosított saját maga, vagy a vele együtt utazó hozzátartozója elhalálozik, megbetegszik vagy balesete miatt a tovább-, vagy visszautazást nem tudja megkezdeni, ha útlevelét, határátlépésnél elfogadott személyi igazolványát ellopták vagy azok balesetből eredően megsemmisültek.

A repülőjegy biztosítás a fentiek szerint legtöbb esetben életbe lép, hiszen utazásképtelenség következik be. A biztosító ilyen esetben megtéríti a repülőjegy árának és a repülőtéri illetéknek légitársaság által vissza nem térített részét vagy a foglalás módosításához szükséges ráfizetést általában valamennyi önrész levonásával.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs