2014. szeptember 07.
Paulo Coelho bemutatása

Igen nagy népszerűségnek örvend manapság a neves brazil író és alkimista, Paulo Coelho. A gyönyörűséges brazil városban Rio de Janeiro-ban született 1947-ben. Műveit eddig több mint 80 nyelvre lefordították és több min 150 millió példányban adták el a könyveit.

[wp_ad_camp_1]

Vallásos nevelést kapott egy brazil jezsuita iskolában, de már gyerekkorában tervezte, hogy író lesz. Édesapja, aki mérnök volt, ezt határozottan ellenezte és a fiatal Coelhot még elmegyógyintézetbe is bezáratták a szülei.  Céljától azonban nem lehetett eltántorítani, bár egy évet elvégzett a jogi egyetemen később világutazó lett, bejárta egész Dél-Amerikát és Európát és hippiként élte az életét. Később színészként, rendezőként, dalszerzőként és újságíróként kereste a kenyerét. Az első könyve 1982-ben jelent meg, de igazán híres íróvá Az alkimista című művével vált, amely végül 65 millió példányban kelt el és a világ legnagyobb példányszámban eladott könyve lett.

Az író népszerűségét jelzi, hogy Paulo Coelho idézetek tucatjait küldik egymásnak az emberek a mindennapokban. A bölcsességeket, életérzéseket kifejező idézetek nagy népszerűségnek örvendenek.  A nagy írónak rengeteg rajongója van szerte a világon, amit mi sem jelez jobban, hogy a világ legnagyobb közösségi oldalán, a facebookon több mint 25 millió követője van, de a Twitteren is több mint 10 millióan rajonganak érte. Az író a mai napig igen termékeny, általában évente jelentkezik egy-egy könyvvel.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs