2019. augusztus 02.
Pattanások a háton – Mit tehetünk ellene?

A kivágott hátú ruhák igencsak fantázia izgató hatásúak, feltéve persze, ha nincs tele a hátad pattanásokkal. Ha igen, akkor sem kell kétségbeesni, van megoldás. Leginkább nyáron zavaró a háton lévő pattanás, hisz a kivágott ruhák, hátat szabadon hagyó felsők nem takarják a hátat csúfító pattanásokat.

[wp_ad_camp_1]

Ebben az időszakban még megszaporodik a pattanások száma, aminek oka, hogy a nagy melegben izzad a hát. Érdemes többször zuhanyozni, ha a nagy melegben könnyen megizzadsz, főleg abban az esetben, ha edzel is. A ruhát is egyből dobd a szennyestartóba, hisz az izzadság, a baktériumok beleivódnak az anyagba. A haj is rengeteg szennyeződést rejt, így jobb lófarokba vagy kontyba kötni. A nap ellen mindig védekezz, viszont lehetőleg olyan naptejet vegyél, ami olajmentes és könnyű állagú. Az is sokat segíthet, ha radírozod a hátad, vagy ha nehezen éred el, akkor menj el kozmetikushoz. Így ugyanis eltávolíthatók az elhalt hámsejtek, aminek köszönhetően nem tömődnek el a pórusok.

A pattanásos bőr gyakran a feszes ruhák miatt van, éppen ezért igyekezz lenge, laza anyagból készült ruhákat hordani, amik hagyják levegőzni bőröd. A tapadós ruhák nem a legegészségesebbek nyáron, a pórusok nem tudnak rendesen lélegezni, sőt eltömődnek. Ha viszont már megtörtént a baj és hátad pattanások borítják, akkor érdemes teafaolajat beszerezni, ami gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású, valamint szárító hatása sem elhanyagolható. Pont emiatt azonban, csak a kezelendő területen érdemes alkalmazni. Ha használni szeretnéd, akkor lehetőleg vízzel hígítsd és vattával vagy törölközővel mosd le vele a hátad. Az sem elhanyagolandó, hogy milyen élelmiszereket fogyasztasz. Az egészséges életmód által a túlzott faggyútermelés elkerülhető.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs