2013. augusztus 16.
Pár dolog amire érdemes ügyelni egy görögországi nyaralás előtt!

Már hosszú évek óta Görögország az egyik legkedveltebb úti cél a magyar nyaralni vágyók számára. Ettől függetlenül mégis sokan mérgelődve térnek haza, hiszen nem egészen azt kapták, amire számítottak. Az olcsó nyaralásnak van pár velejárója melyet ha ismerünk, nem fog csalódás érni bennünket!

Az elhelyezés az első fontos kérdés. Amikor fő szempont, hogy az egész család olcsóbban jöjjön ki a nyaralással, akkor egy – két dologról le kell mondani. Ebben az esetben ez a dolog a szálloda és a teljes ellátás. Ez persze nem is nagy baj, hiszen a görög üdülőfalvakban különben is túlsúlyban vannak az apartmanok, melyek tökéletesen megfelelnek szállásként. A többszobás apartmanok nem jellemzőek. A három tagú család elfér egy helyiségben, a négytagúnak már kétszobás apartmant is kaphat. A konyha, az ágy, a szekrény és egy íróasztal is ugyanabban a helyiségen van.

A higiénia ugyancsak fontos. A szobák tisztaságára szerencsére általában nem érkezik panasz, erre nagy hangsúlyt fektetnek a tulajdonosok. Ami már fura lehet, az az, hogy a mosdóban elhelyezett szemetes nem a sminklemosó vattának van, ugyanis Görögország vízvezeték-rendszere régi, így a kisebb a csövek átmérője. Ez kellemetlen megoldást eredményez, bár a szemetesek remekül záródnak, a szaggal tehát nem szokott gond lenni.

A tenger csodálatos. Görögországban híresen nagy a vendégszeretet, hiszen nagyon fontos számukra a turizmus. Éppen emiatt féltő gonddal óvják a tengerpartok tisztaságát is. Nem csak a víz az ami meglepően tiszta, de még a partokon sem láthatunk eldobálva mindenféle dolgokat.

Az idő nem számít Görögországban. A nyugati ember számára ez, illetve az idő ennyire lazán kezelése meglepő lehet. Mi már hozzászoktunk, hogy az óra az egyik legfontosabb eszközünk, minden határidőre történik. A görögök ebből nem csinálnak akkora gondot, ne is várjuk el tőlük.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs