2014. július 28.
Otthon is lenyírhatod kedvenced bundáját! Így csináld!

Sokan kénytelenek számba venni a takarékoskodás valamennyi lehetséges módját és ez alól a házi kedvencek sem lehetnek kivételek. Van, amin velük kapcsolatban is sok pénzt lehet megtakarítani, főleg, ha folyamatos ápolást igénylő bundájú kutyákról van szó.

[wp_ad_camp_1]

Ha már nem tudunk vagy nem akarunk pénzt áldozni a kutyakozmetikára, az alapvető ápolási műveleteket otthon is elvégezhetjük. Gyakorlás ugyan kell hozzá, de egy idő után már bárki ügyesen elvégezheti a kutya fürdetését és nyírását. A nyírás első lépése az alapos átkefélés a kutya bundájához leginkább megfelelő kefével.

A kefélés során könnyen megtaláljuk a gubancokat, amiket ollóval levághatunk és látni fogjuk, hogy melyek azok a részek, amik a nyírás során nagyobb odafigyelést igényelnek. A fésülés után a fürdetés jön, amit sok kutya nem fogad kitörő örömmel. Kedvesen beszéljünk az állathoz és hozzuk tudomására, hogy nem haragszunk rá és a fürdetés nem büntetés.

A nyíráshoz soha ne használjunk hajvágó ollót, helyette a kisállat boltokban beszerezhető, speciálisan kutyák számára kifejlesztett ollót válasszuk. Nyírás közben ferdén tartsuk az ollót, hogy a lehető legkisebb eséllyel tudjuk megszúrni a kutyát. Legyünk különösen óvatosak a szemek, a fülek és a has környékén.

Nyírás után keféljük le az állatról a levágott csomókat, különben néhány perc alatt az egész lakás tele lesz elhullajtott szőrökkel. A kutyát mindig töröljük szárazra – mivel a legtöbb állat tiltakozik a hajszárító ellen, egy alapos törlés is megteszi, így a kellemetlen nedves kutyaszagot is megelőzhetjük.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs