2014. május 19.
Otthon is könnyedén befestheted a hajad

Hogy a hajfestés egyenletes és persze tartós is legyen, érdemes rá alaposan előkészülni. Ha csak lehet, akkor előző este vagy esetleg közvetlenül a festés előtt mosd meg a hajadat, de ne vigyél fel rá semmilyen hajformázó anyagot, mint a zselé, a hab, vagy a lakk. Ha ezeket betartod, akkor a tiszta hajadat a festék sokkal könnyebben befogja, és így lassabban is kopik le róla a szín, mint eddig.

Fontos, hogy a választék mentén fesd a hajad. Ha nem használsz állandó választékot a hajadban, akkor oszd azt négy részre. Ez igazán egyszerű, csak húzz egy vonalat középen,majd kettőt oldalt. A festést a középső vonalnál kezd el és a szélsők felé haladj tovább. Erősebb masszírozó mozdulatokkal oszlasd el a festéket a hajon. Tudnod kell, hogy az alapos hajfestéshez idő kell, tehát ne siesd el a folyamatot, hogy aztán pár tincs kimaradjon. Nem árt, ha fésűt és ecsetet is használsz, melyek segítenek a festésben.

Az teljesen mindegy, hogy a hajad alapszíne épp ősz vagy esetleg csak alig különbözik a hajfesték színétől, először minden esetben a hajtőre kell a festéket felvinni. Erre gondosan ügyelj, ugyanis ez a legfontosabb művelet a hajfestés során. Ez a momentum azért lényeges, mert a hajszálak ezen a felületen frissek, azaz a festék kevésbé roncsolja őket, mint a fejbőrtől távolabbi helyeken, ahol talán már több festést is megéltek a tincsek.

Az intenzív árnyalat érdekben a gyökerekhez levő legközelebbi pontokon különösen alapos munkát kell végezned. Indulj el a választéktól, majd öt-tíz perc elteltével egy kicsit vizezd be a kezed, és a tincsek tövét dörzsölgesd meg újra. Ezáltal a festék jobban beszívódik a hajszálakba. Fontos persze, hogy festéskor legyen teljesen száraz a hajad. Ha csak épp pár perccel korábban mostad meg a hajad, akkor hajszárítóval alaposan szárítsd át a tökéletes végeredmény érdekében.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs