2013. január 20.
Ötletes, vidám gyerekszoba házi módszerekkel

A gyerekszobákban mindenki kiélheti a kreativitását, hiszen ott aztán nyugodtan lehet festeni a falra, a bútorokat lehet dekorálni és még sorolhatnánk. Ha Ön is szeret ügyeskedni, esetleg hobbija a festegetés, akkor gyermeke számára igazi dzsungelt varázsolhat a szobából.

A minta felmásolásához szükséges kellékek: natúr csomagolópapír, ezüstfehér csomagolópapír, rajzszén, gyurmaradír, vagy diavetítő, rajzszén, gyurmaradír. A másolás technikája pedig először is azzal kezdődik, hogy a mintát szabadkézzel vagy kis mintáról négyzethálós nagyítási módszerrel lerajzoljuk a natúr csomagolópapírra és erre tesszük rá aztán ezüstfehéret. Egy ceruzával átmásoljuk a mintát. Megfordítjuk a papírt és az áttetsző vonalakat áthúzzuk rajzszénnel.

Ezek utána a papírt a falra rögzítjük. Egy ceruza végével vagy más tompa tárggyal, enyhén átsatírozzuk a szénrajz kontúrjait a falra. Amit elszúrtál, a kenyérbéllel vagy a gyurmaradírral visszaszedheted. A vetítős módszernél annyi a különbség, hogy ott elsőre a falra rajzolhatjuk a szénnel a mintát.

Négyzethálós nagyítás úgy történik, hogy az ezüstfehér csomagolópapírt 10 centinként bevonalkázzuk és erre ránagyíthatjuk a kiválasztott képet. A képet centinként vonalkázzuk be és az egyes négyzetekből kis darabonként rajzoljuk meg a kinagyítást.

A festéshez szükséges kellékek a fehér beltéri falfesték, tempera, lapos-ecsetek különböző vastagságban és egy farostlemez. A festékek, illetve a színek viselkedésének kipróbálásához a farostlemezünket használhatjuk, ám a végeges színárnyalat elnyeréséhez fél nap is kellhet. A temperát egy megfelelő tálkában, üvegben vízzel és kevés plextollal keverjük ki tejföl sűrűségűre és a kívánt színárnyalatra. A festést a nagyobb színfelületekkel és a világosabb színekkel kezdjünk. Az erős, tiszta színekkel vigyázni kell. Ha jól csináltuk a gyerekek biztosan örülni fognak!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs