2014. április 17.
Old meg a dugulást otthon, szereld szét a szifont!

Ma már az igazán hatékony duguláselhárítás érdekében megannyi otthon is alkalmazható módszer bevethető, így nem kell feltétlenül szakembert hívni. A legegyszerűbb, amit tehetünk az persze a vegyszerek, vagy egyéb, kíméletesebb, házi szerek lefolyóba történő öntése, majd annak a kiöblítése forró vízzel. Az persze könnyen lehet, hogy ez nem segít, de nem kell még aggódni, hiszen amennyiben ezután sem folyik le a víz, akkor jöhet a mosdó alatti szifon szétszerelése, majd annak kitisztítása.

A dugulás megszüntetése érdekében a szifon kitisztítása bizony sokat tehet, sokszor segít is, ám ha ez sem jön be, akkor a duguláselhárítás V. kerület környékén tapasztalt csapatunk által máris adott, csak telefonálnod kell! A dugulás megszüntetéséért tehát egy igen fontos lépés a szifon tisztítása, de ezt csak óvatosan és lassan szabad elvégezni, ha azt akarjuk, hogy a duguláselhárítás valóban sikeres is legyen.  Először is csavarjuk le a szifon alsó fedelét, ám ezt megelőzően érdemes alátenni egy vödröt is, hiszen egy kevés víz mindig marad benne.

Hogy a duguláselhárítás a V. kerületben tartós is legyen, a szétszerelt szifonból a szereléshez hasonló alapossággal kell a kitisztítást is végezni. A szappanos üledéket érdemes akár egy csavarhúzó segítségével is megpróbálni. Ne feledkezzünk el a fenn maradt részről sem, tehát óvatosan nyúljunk fel szifon házába és onnan is kaparjuk ki a nagyobb lerakódásokat.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs