2017. október 12.
Nyaralás a téli hónapokban

Sokan vágynak a téli hidegekben egy trópusi nyaralásra, ahol élvezhetik a napsütést, a homokos tengerpartot, a fürdőzést. Bár a vágyaink nem szabnak határokat, a pénztárcánk mégis, hisz a téli nyaralások elég magas anyagi ráfordítást igényelnek.

[wp_ad_camp_1]

Viszont, ha kicsit alaposabbak vagyunk, találhatunk megfizethetőeket is. Az egyik ilyen Egyiptom, mely télen és nyáron is a turisták kedvence, ide kevés pénzből is elutazhatunk. Itt a tenger sohasem hűl 21 foknál lejjebbre, a leghidegebb napokban is a hőmérséklet meghaladja, a 20 fokot. Bár éjszakára kissé lehűl a levegő, de a nappalokat végig lehet napozni és fürödni. Jordánia is nagyon kellemes üdülőhely. A Vörös tenger szintén meleg egész télen, és az időjárás hasonló Egyiptoméhoz. Számos jobbnál-jobb szállodai ajánlatok várják a turistákat a téli hónapokban, városai pedig lehetőséget nyújtanak, hogy a sétára tökéletesen megfelelő időjárásban fedezzük fel őket, ellátogassunk a szomszédos Izraelbe, vagy megtekintsük a Holt-tengert. Bármit is választunk, biztosan élménybeli kirándulásban lesz részünk.

A kissé drágább kategóriába tartozó Dubai, az előző kettőnél még nyáriasabb időjárásban vár bennünket. Itt magas luxusban lehet részünk, a legfelsőbb kategóriába tartozó hotelekben lakhatunk. Csakis élvezetes nyaralása lehet annak, aki ezt választja úti céljának. Ha Dubai mellett döntünk, igyekezzünk már pár hónappal előbb spórolni, és figyeljünk arra, hogy ide vízum szükséges, így a tervezést, és a foglalást legalább két héttel előbb intézzük el.  A téli nyaralás során, nem muszáj több órás repülőutakra gondolni, és horribilis összegekre, hisz Európán belül is találhatunk trópusi időjárást. Bár a lehetőségek korlátozottabbak, mégis akadnak lehetőségek. Az egyik az Atlanti-óceánon fekvő Kanári szigetek. Ezek decembertől februárig melegek, igazi tavaszias időjárás uralkodik. A tenger vize eléri a 25-27 fokot, így a fürdőzés egyáltalán nem kellemetlen.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs