2015. november 02.
Nátha enyhítése házilag

A nátha kezelésére számos közismert, sokat reklámozott és széles körben elterjedt gyógyszer létezik. Nem kell azonban feltétlenül gyógyszerekkel teletömnünk magunkat azért, hogy ismét fellélegezhessünk, a természet ugyanis már ősidők óta gondoskodik arról, hogy könnyűszerrel kiheverjük a nátha okozta kellemetlenségeket.

A fokhagyma számos jótékony élettani hatásai közé sorolható az immunrendszer hatékony erősítése, melynek köszönhetően a szervezet sokkal könnyebben veszi fel a harcot minden káros bacilus és baktérium ellen. Fogyasszunk tehát minél többet ebből a csodanövényből, használjuk gyakran az ételek ízesítéséhez, lehetőleg nyers formában. Ehetünk fokhagymát pirítós kenyérrel is, ha azonban valaki nem kedveli különösebben a fokhagyma igencsak intenzív aromáját és illatát, akkor jobban jár, ha kapszulák formájában viszi be szervezetébe ezt a természetes antibiotikumot. Ma már könnyedén beszerezhetőek a fokhagyma kivonatot tartalmazó kapszulák gyógyszertárakból, esetenként pedig akár egy bevásárlóközpont polcán is megtaláljuk ezt a hasznos táplálék kiegészítőt.

Sokat köszönhet az emberiség Szentgyörgyi Albertnek, hiszen a C-vitamin felfedezése által számos egészségügyi probléma ellenszerét is megtalálta. Nincs ez másképp a megfázás esetében sem, hiszen az emberi szervezet képtelen előállítani ezt a nagyon is fontos vegyületet, amely, a fokhagymához hasonlóan rengeteget segít a szervezeterősítésben és nagymértékben növeli az ellenálló képességet a kórokozókkal szemben. Fontos tehát, hogy a betegség idején – különösen ilyenkor, de általában is – sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasszunk. Mivel azonban ezek C-vitamin tartalma sajnos már meg sem közelíti a gyógyuláshoz szükséges szintet, ezért emellett az is sokat segíthet, ha táplálék kiegészítő formájában visszük be a szervezetünkbe ezt a gyógyító anyagot. Nagyanyáink nem hiába etettek minket gyermekkorunkban forró húslevessel, amikor észlelték rajtunk a nátha első jeleit, a meleg folyadék ugyanis szintén csodákat művelhet a legyengült szervezettel. Ugyanígy javallott a tea nagymértékben való fogyasztása, lehetőleg citromlével és mézzel. Igencsak hatékony még nátha esetén a gyömbér fogyasztása is, amelyből szintén készíthetünk teát, vagy akár az ételek ízesítéséhez is használhatjuk.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs