2018. július 24.
Napozókrém házilag

Ugye mennyivel egyszerűbb a boltok polcairól levenni a már elkészített naptejeket? Igen ám de abban nagyon sok olyan anyag is megtalálható, melyre nekünk nincs szükségünk egy napozás során, illetve nem hidratálják kellően a bőrünket.

Ahhoz, hogy otthon kikeverjünk egy naptejet igazán nincs nagy tudásra vagy előzőleges szakképzettségre szükségünk. Egy kis kutyulás, keverés és már kész is. Ahhoz, hogy egy csodás természetes anyagokból készült napkrémet kapjunk, be kell szereznünk pár hozzávalót. Lássuk mik is azok: 50g shea vaj (általában 100 grammos kiszerelésben kapható, erre figyeljünk oda, hogy ilyen esetben csak a felére lesz szükségünk), 50g kakaóvaj, 100g kókuszolaj, 60g méhviasz és 50g cink-oxid. Továbbá helyezhetünk bele még illóolajt, tetszés szerint ám itt oda kell rá figyelnünk, hogy olyat válasszunk, amely nem fényérzékenyít. Tehát azokat, melyek citrus olajok, mint a bergamott, narancs, citrom, grapefruit nem ajánlottak. Javasolt az eukaliptusz, illetve a levendula. Ezek frissítik és hidratálják is a bőrt, illetve a többi összetevő hatását is felerősítik.

Azok számára, akiknek nem ismerős, illetve nem tudják a cink-oxid por állagú és még a napon sem lesz folyékony, így a strandon is használhatjuk kényelmesen. És, hogy mire is jó? A bőr felületén elterülve elnyeli a káros ultraibolya sugarakat. A cink-oxid az egyik legbiztonságosabb aktív hatóanyag, amely megvéd a káros UVA/UVB sugarak ellen, ám nem szívódik fel. A krémet úgy készíthetjük el, hogy gőz felett a méhviaszt és a kakaóvajat megolvasztjuk, majd ha megolvadt, akkor jövet hozzá a shea vaj és kókuszolaj. Jól keverjük el, majd végül adjuk hozzá a kiválasztott illóolajt és cink-oxidot. Apránként, hogy ne ülepedjen le az áljára. És már kész is a napkrémünk, amely 15-20 faktoros védőhatásúnak felel meg.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs