2014. december 26.
Modern edzésformák

Hol van már az az idő, amikor a fiúk fociztak és kosaraztak, a lányok kézilabdáztak, és futottak? Ma már gyúrnak, zumbáznak, spinningre járnak. De mit is takarnak ezek az idegen hangzású sportok?

– CrossFit – a funkcionális fitness – A CrossFit pár éve indult Amerikából. Számtalan sportág mozgáselemeit tartalmazza, például az atlétikáét, a súlyemelését, az evezését, az úszásét és a tornáét. Alapját az intenzív, állandóan változó edzésingerek biztosítják. A sporthoz használt eszközök végtelenül egyszerűek: egykezes súlyzó, rúd, gyűrű, medicinlabda. Érdekessége, hogy míg a legtöbb edzés a hölgyeknek szól, ebben a férfiak is bátran vesznek részt.

– Trx – a hordozható edzőterem – A TRX egy hordozható, felfüggeszthető tréning eszköz, ami fokozza az erőnlétet, egyensúly-érzéket, hajlékonyságot és az ún. core izmokat. is.  A TRX az amerikai haditengerészet elit csapatától indult útjára, edzéseik tökéletesítéséhez fejlesztették ki azt.

– Bady Art – a fizikai korlátok átépítése – Kicsit hasonló a jógához, abból veszi a fő elemeket. Az edzés statikus és dinamikus, valamint nyújtó és lazító elemekből áll. A Bady Art fejleszti a mobilitást, hajlékonyságot, állóképességet és a stabilitást is. A  test mellett a lelket és a szellemet is alakítja.

– Zumba – a legdögösebb örömtánc – A zumba a leglátogatottabb edzések egyike. Népszerűsége a latin zenében és az egyszerű, könnyen tanulható mozdulatokban rejlik. Intenzív cardio és zsírégető hatású, kiválóan oldja a stresszt.

– Spinning – Edzőteremben végzett, magas intenzitású, zenés kerékpáros aerobik óra. Az egyik legkiválóbb kardió edzés. Fejleszti a testet-lelket, a mentális képességeket és az állóképességet is.

– Pilates – Az egész testet átmozgató tréning, fejleszti az egyensúlyérzéket, növeli az ízületek mozgékonyságát, szálkás izomzatot formál, közben pedig nyújtja azt.

Ha valamelyikhez kedvet kaptál, próbáld ki bátran, megártani biztosan nem fog!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs