2018. június 06.
Mit tegyünk a pattanások ellen?

Sajnos a meleg évszak kezdetével együtt mindenkinek számítania kell a különböző bőrhibák és pattanások megjelenésére is. Természetesen ez a dolog nem törvényszerű, tehát nem kell mindenkinek attól félnie, hogy része lesz benne, azonban nagyon jellemző, első sorban a fiatalabb korosztályokra. Amikor erről van szó, akkor mindenki kényes témaként fogja fel, és sokszor éppen ennél az oknál fogva nem is akarja kezeltetni a problémát.

 

A pattanások bármely életkorban jelentkeznek, azonban a tinédzsereknél a leggyakoribbak. Azonban ezeket a fajtákat nem szabad összetéveszteni a többivel, vagyis azokkal, amelyek például a bőribáknak köszönhetően, vagy a táplálkozás következtében jelennek meg. A fiatalkori pattanások rendszerint a hirtelen megváltozott hormonháztartás miatt lesznek, és legtöbbször, a kor előrehaladtával maguktól is elmúlnak. A későbbi pattanások azonban legtöbbször a táplálkozásnak tudhatók be. Viszont azok között az emberek között, akik érzékenyebbek az időjárás változásaira, nagy eséllyel kialakulhatnak pattanások pusztán azért is, mert kezd beköszönteni egy melegebb évszak. Hogyha valaki tudja magáról, hogy megviseli ez az időszak, akkor a legfontosabb, hogy nagy figyelmet fordítson a mindennapi higiéniára, mert ezek a dolgok nem mindig belülről, hanem néha kívülről is hatással vannak az emberre.

A pattanások sajnos csak nagyon kis százalékban előzhetők meg, viszont legtöbbször lehet tenni azért, hogy ne súlyosbodjon a probléma. Érdemes inkább „belülről” kezdeni a kikezelést, vagyis például a táplálkozás megváltoztatásával. Ezen kívül pedig a legjobb, hogyha natúr kozmetikumokat használunk, mert a kémiai kozmetikumok, még ha pillanatnyilag segítenek is a felületes kezelésben, hosszútávon csak rontanak majd a helyzeten.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs