2018. július 02.
Mit tegyünk a kellemetlen izzadás ellen?

Nyári időszakban általában sokkal többet izzadunk, mint a hűvösebb évszakokban. Sok kellemetlenséget okozhat a forróság és a magas páratartalom miatt szinte patakokban folyó izzadság.

[wp_ad_camp_1]

Ezt a test egyik természetes reakciója, hogy hűtse magát, ez ellen nem is nagyon tudunk tenni. Ám az ezzel járó kellemetlenségek elkerülésére és megelőzésre van megoldás. Sajnos teljesen nem tudjuk megszüntetni, de bár tehetünk az erős testszag ellen. Az egyik legfontosabb szabály, hogy főleg nyári meleg időszakban rendszeresen tisztálkodjunk, hiszen magában az izzadság nem büdös. A kellemetlen szag a baktériumok gyors elszaporodása által keletkezik. Attól függően, hogy milyen természetűek vagyunk és milyen munkát végzünk, általában napi egy tisztálkodás elég szokott lenni. Ám fizikai munka mellett, és azok számára, akikre jellemzőbb az izzadás többszöri alkalom is ajánlott.

A dezodorok olyan hatóanyagokat tartalmaznak, melyek felszívják magukba az izzadságot és magukba zárják a kellemetlen szagokat. Illetve ez mellett, még olyan hatóanyagokat is tartalmaznak, melyek csökkentik a verejtékezést, az által, hogy elzárják a verejtékmirigy kijáratát. A stiftek nedvességet felszívó púdert tartalmaznak és frissítő anyagokat. Kemény állagának köszönhetően, nagyon jól lehet használni a bőrön, ám ugyanakkor sokszor foltot hagy a ruháinkon. Ám ma már kaphatóak úgynevezett deoszappanok is, melyek főként természetes összetevőkből készülnek. Ilyen például a szódabikarbóna, amely természetes módon szünteti meg a kellemetlen szagokat. Ráadásul, ha olyan frissítőket fogyasztunk, melyek tartalmaznak zsályát, illetve citromfüvet, akkor már természetes módon belülről csökkenthetjük az izzadás mértékét.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs