2019. augusztus 14.
Mit ne csináljunk állásinterjún!

Ha szembe találjuk magunkat az álommunkával, akkor valószínűleg hamarosan állásinterjún is meg kell jelennünk. Sokszor mi magunk teszünk arról, hogy búcsút inthessünk az álommunkának.

Számos olyan dolgot tehetünk vagy mondhatunk, aminek eredményeként az áhított munka elúszik a szemünk elől. Talán az első és legfontosabb dolog, hogy időben érkezzünk meg az állásinterjúra. Persze, bármi közbe jöhet, így jobb időben elindulni. Az állásinterjún, ha késünk, akkor azt a benyomást keltjük, hogy megbízhatatlanok vagyunk. Ha már megjelenünk, akkor érdemes odafigyelni a ruházkodásra. A gyűrött, megviselt ruházat, pláne, ha abszolút nem az alkalomhoz illő nem sok jót ígér. Nők esetén az ízléses öltözködésre kell ügyelni, vagyis, például a túldekoltált felső vagy a túl rövid szoknya egyáltalán nem tesz jó benyomást a munkaadóra, hisz az ilyen öltözék nem azt sugallja, hogy az illető az eszével szeretné megszerezni az állást.

Sokszor előfordul, hogy az előző munkahelyünkről kérdeznek minket. Az egyik legnagyobb hiba, hogy a korábbi munkaadónkat a sárga földig szidjuk. Konfliktusa bárkinek lehet, azonban nagyon nem mindegy, hogy ezt hogyan kezeljük és hogyan nyilatkozunk róla. Főleg, ha csapatban kellene dolgozni, akkor nagyon nem mindegy, hogy tudjuk kezelni a konfliktusokat. Fontos, hogy ne idegeskedjünk, hanem próbáljunk meg természetesen viselkedni, vagyis hagyjuk el a sablonos, semmitmondó válaszokat, ha kérdeznek minket, így nagyobb az esély rá, hogy a személyes válaszoknak köszönhetően valószínűleg jobban megjegyeznek minket. Felesleges rástresszelni az interjúra, hiszen nem dől össze a világ, ha nem sikerül, legrosszabb esetben tapasztalatot szerzünk. Nem érdemes ezt túlgondolni, csak természetesen!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs