2019. augusztus 14.
Mit ne csináljunk állásinterjún!

Ha szembe találjuk magunkat az álommunkával, akkor valószínűleg hamarosan állásinterjún is meg kell jelennünk. Sokszor mi magunk teszünk arról, hogy búcsút inthessünk az álommunkának.

[wp_ad_camp_1]

Számos olyan dolgot tehetünk vagy mondhatunk, aminek eredményeként az áhított munka elúszik a szemünk elől. Talán az első és legfontosabb dolog, hogy időben érkezzünk meg az állásinterjúra. Persze, bármi közbe jöhet, így jobb időben elindulni. Az állásinterjún, ha késünk, akkor azt a benyomást keltjük, hogy megbízhatatlanok vagyunk. Ha már megjelenünk, akkor érdemes odafigyelni a ruházkodásra. A gyűrött, megviselt ruházat, pláne, ha abszolút nem az alkalomhoz illő nem sok jót ígér. Nők esetén az ízléses öltözködésre kell ügyelni, vagyis, például a túldekoltált felső vagy a túl rövid szoknya egyáltalán nem tesz jó benyomást a munkaadóra, hisz az ilyen öltözék nem azt sugallja, hogy az illető az eszével szeretné megszerezni az állást.

Sokszor előfordul, hogy az előző munkahelyünkről kérdeznek minket. Az egyik legnagyobb hiba, hogy a korábbi munkaadónkat a sárga földig szidjuk. Konfliktusa bárkinek lehet, azonban nagyon nem mindegy, hogy ezt hogyan kezeljük és hogyan nyilatkozunk róla. Főleg, ha csapatban kellene dolgozni, akkor nagyon nem mindegy, hogy tudjuk kezelni a konfliktusokat. Fontos, hogy ne idegeskedjünk, hanem próbáljunk meg természetesen viselkedni, vagyis hagyjuk el a sablonos, semmitmondó válaszokat, ha kérdeznek minket, így nagyobb az esély rá, hogy a személyes válaszoknak köszönhetően valószínűleg jobban megjegyeznek minket. Felesleges rástresszelni az interjúra, hiszen nem dől össze a világ, ha nem sikerül, legrosszabb esetben tapasztalatot szerzünk. Nem érdemes ezt túlgondolni, csak természetesen!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs